Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜέτρα ανακούφισης κατοίκων και επαγγελματιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για όσο διαρκεί...

Μέτρα ανακούφισης κατοίκων και επαγγελματιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για όσο διαρκεί η πανδημία του κοροναϊού

Μέτρα ανακούφισης όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για όσο διαρκεί η πανδημία του κοροναϊού προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου στον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό και στο δημοτικό συμβούλιο. Αναλυτικά η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η παρακάτω:

«Σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της απειλής της δημόσιας υγείας και των συνεπειών που έχουν φέρει τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη της διάδοσης του Κορονοϊού, την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός. Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων τονίζουμε την ανάγκη και ο Δήμος να πάρει μια σειρά από επιπλέον μετρά που θα “ανακουφίσουν” τους κατοίκους του Δήμου μας.

Με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα αιτούμαστε:

 • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
 • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
 • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και λαϊκών νοικοκυριών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
 • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, (ΔΗΚΕΚΕ και ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ) που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού ή αδειών λόγω ένταξης στις ευπαθείς ομάδες και για τους εργαζόμενους με ελαστική σχέση εργασίας.
 • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
 • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
 • Να στελεχωθεί και με νέες προσλήψεις επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
 • Μονιμοποίηση  όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές , επέκταση του επιδόματος που θα πάρουν οι υγειονομικοί και σε αυτούς τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
 • Ολοκλήρωσης της διανομής τροφίμων των δικαιούχων ΤΕΒΑ , κατ’ οίκον.
 • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου  με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο (Κέντρο Υγείας και Τοπικά Ιατρεία), προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων και από άλλες ειδικότητες (σήμερα γίνετε μόνο από Γενικό γιατρό και Καρδιολόγο) , ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
 • Κεντρική παρέμβαση του Δήμου για την άμεση στελέχωση των Μονάδων Υγείας του Δήμου μας, στην βάση της πρότασης που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και περιλαμβάνει το Κέντρου Υγείας Εύοσμου και τις ΤΟΜΥ Ελευθερίου Κορδελιού και Εύοσμου.
 • Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να διεκδικήσει ο δήμος έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ