Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα Παράταση αιτήσεων από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την Παροχή υπηρεσιών...

Νέα Παράταση αιτήσεων από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης Ηλικιωμένων

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι παρατείνεται μέχρι νεοτέρας η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής / εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λήψη υπηρεσιών υποβοήθησης Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι υπηρεσίες αφορούν στην εξυπηρέτηση 3.000 πολιτών (συνολικά για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) άνω των 65 ετών που ζουν μόνοι τους ή και σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.).

Ειδικότερα η δράση απευθύνεται σε ηλικιωμένους:

  • που έχουν προβλήματα υγείας

  • ζουν μόνοι τους ή δεν μπορούν να υποστηριχθούν επαρκώς από άτομο που διαμένει μαζί τους και

  • έχουν χαμηλό εισόδημα.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

  • Λειτουργία Κέντρου 24 παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελουμένων. Πρόκειται για ένα πρότυπο Κέντρο Διαχείρισης κλήσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη του ηλικιωμένου. Στην περίπτωση που ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα η 24ωρη υπηρεσία στέλνει αμέσως για βοήθεια, όποιον απαιτείται (κάποιον εθελοντή γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, ασθενοφόρο, την Άμεση Δράση, την Πυροσβεστική.)

  • Υπηρεσία συνεχούς κατ΄οίκον παρακολούθησης και τηλεειδοποίησης’ μέσω ειδικών συσκευών

Η υπηρεσία περιλαμβάνει την 24ωρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων μέσω των ειδικών συσκευών (συσκευές κατ’ οίκον παρακολούθησης με ανίχνευση πτώσης & κουμπί πανικού, συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού θέσης εκτός σπιτιού) οι οποίες δίνονται και εγκαθίστανται  στον ηλικιωμένο. Είναι μια κοινωνική υπηρεσία τηλεφροντίδας που στοχεύει στην υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης στο σπίτι τους, ατόμων που κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας ή κοινωνικής απομόνωσης, προσφέροντας εξατομικευμένη προσοχή που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλείας, να μειώσει το αίσθημα της μοναξιάς στην καθημερινή ζωή, να ενισχύσει την ανεξαρτησία, να ανιχνεύσει και να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις.

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος το οποίο θα παραλάβουν :

Δημοτική Ενότητα Ελευθέριου-Κορδελιού
– Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας (Κτίριο ΙΚΑ Ελευθερίου Κορδελιού)
(οδός Σμύρνης 25, Ελευθέριο Κορδελιό, Τηλέφωνο & Φαξ: 2310764779)
ΚΑΠΗ Ελευθερίου Κορδελιού , οδός Γερμανού Καραβαγγέλη 12 & Κατσαντώνη γωνία,τηλ: 2310 765-780
Δημοτική Ενότητα Εύοσμου
– Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οδός Μαβίλη & Πυθαγόρα γωνία (είσοδος από Πυθαγόρα, περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου). Τηλέφωνο & Fax: 2310 558505, 2310 558506, 2310 758926, 2310758769
pdf Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ