Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕλευθέριο Κορδελιό στα «καταφύγια» εξαιτίας του κοροναϊού!

Ελευθέριο Κορδελιό στα «καταφύγια» εξαιτίας του κοροναϊού!

Ελευθέριο Κορδελιό Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ώρα 12:30 το πρωί εν μέσω απαγορεύσεων για τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού κι ο κόσμος όλος στα «καταφύγια»! Η οδός Κατσαντώνη άδεια. Σπανίως περνάει δίπλα σου κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιος πεζός. Σ’ αυτό βοηθάει και η συνεχόμενη βροχή που κράτησε στα σπίτια τους ακόμα κι αυτούς που θα ήθελαν να κάνουν μια βόλτα.

Στον πεζόδρομο του Ελευθερίου Κορδελιού δεν υπάρχει ψυχή. Ευτυχώς βλέπουμε μια ηλικιωμένη κυρία να καθαρίζει το μπαλκόνι της, αλλιώς η εικόνα θα ήταν σαν από ταινία θρίλερ.

Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου συναντάμε μια μικρή ομάδα τεσσάρων παιδιών που στέκεται και συζητάει μπροστά από το πρώην δημαρχείο του Ελευθερίου Κορδελιού και νυν έδρα της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αυτοκίνητα διασχίζουν τον δρόμο σπάνια. Λίγοι άνθρωποι μεμονωμένοι ή σε ζευγάρια περπατούν στην Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ τρία άτομα περιμένουν να πάρουν καφέ από ένα κατάστημα «take away».

Στο φανάρι της εξόδου της οδού Ανδρέα Παπανδρέου προς την Μοναστηρίου δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο.

Στην οδό Μοναστηρίου κινούνται κάποια αυτοκίνητα, που όμως ο αριθμός τους δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κινούνταν σ’ αυτήν μια κανονική Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι.

Στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν συναντάς ούτε τη λιγοστή κίνηση που συναντούσες στην Ανδρέα Παπανδρέου.

Η Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Άρτης, λίγο πριν την οδό Φιλίππου Φλώρου, μέχρι σχεδόν την Μοναστηρίου χωρίς καθόλου κίνηση σ’ όλο το μήκος της.

Οι κάτοικοι του Ελευθερίου Κορδελιού, με τη βοήθεια του καιρού, εφάρμοσαν για τα καλά τα μέτρα πρόληψης προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός και πολύ καλά έκαναν. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και όσο περισσότερο μένουμε στο σπίτι, όσο περισσότερο εφαρμόζουμε τα μέτρα που συστήνουν οι αρχές, τόσο λιγότερο θα εξαπλώνεται ο κοροναϊός.

Τα. Σ.

Πρωτοφανής ερημιά στο κέντρο του Ευόσμου εξαιτίας του κοροναϊού
Έρημο το πάρκινγκ της πλατείας Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ