Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠρωτοφανής ερημιά στο κέντρο του Ευόσμου εξαιτίας του κοροναϊού

Πρωτοφανής ερημιά στο κέντρο του Ευόσμου εξαιτίας του κοροναϊού

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 1:00 το μεσημέρι. Στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική οδική αρτηρία του Ευόσμου, κυκλοφορεί κόσμος μετρημένος στα δάχτυλα μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα που η θερμοκρασία περνάει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τα καταστήματα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στις απαγορεύσεις, είναι τα περισσότερα ανοιχτά, αλλά χωρίς κόσμο. Λίγα από τα καταστήματα, που δεν απαγορεύεται να ανοίξουν, παρέμειναν κλειστά, αλλά με βάση τη μηδαμινή κίνηση σίγουρα οι καταστηματάρχες θα το σκεφτούν να ανοίξουν τη Δευτέρα.

Στην πολυσύχναστη στάση του ΟΑΣΘ ακριβώς απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου περιμένουν δύο άτομα, ενώ σε άλλες συνθήκες τέτοια μέρα και τέτοια ώρα δεν θα μπορούσες να διασχίσεις το πεζοδρόμιο από τον κόσμο που θα ανέμενε τα λεωφορεία.

Την πλατεία του Ευόσμου σ’ αυτήν την κατάσταση δεν την είχαμε ξαναδεί ποτέ. Μια πλατεία στην οποία τέτοια ηλιόλουστη Σαββατιάτικη ημέρα θα επικρατούσε το αδιαχώρητο, είναι άδεια, με λίγο κόσμο να κάθεται στα παγκάκια και στις καρέκλες των κλειστών καταστημάτων.

Κάποια καταστήματα εκμεταλλεύονται το υποχρεωτικό κλείσιμο για να κάνουν προγραμματισμένες ανακαινίσεις. Κάποια άλλα είναι ερμητικά κλειστά και η εικόνα της πλατείας του Ευόσμου είναι σαν από ταινία θρίλερ που έχει ως θέμα κάποια πανδημία.

Στην κεντρικότερη διασταύρωση του Ευόσμου, αλλά και ολόκληρου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα, Αριστοτέλους και Καραολή Δημητρίου η κίνηση των αυτοκινήτων είναι υποτονική.

Στην ίδια διασταύρωση, στην οδό Καραολή Δημητρίου από τα ανατολικά προς τα δυτικά, περιμένει μόνο ένα αυτοκίνητο.

Η οδός Τζαβέλα σε λήψη από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου προς Καραολή Δημητρίου φαίνεται άδεια, ενώ στο φανάρι της Τζαβέλλα προς Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν περιμένει ούτε ένα αυτοκίνητο πράγμα αδιανόητο για την μέρα και την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κομφούζιο.

Μπροστά μας περνάει ένα λεωφορείο της γραμμής 32 του ΟΑΣΘ, το οποίο αντί για διπλό είναι μονό! Δεν υπάρχει ανάγκη να είναι διπλό αφού μέσα έχει τρία άτομα σ’ ένα σημείο που σε άλλες συνθήκες, τέτοια ημέρα και τέτοια ώρα, όλες οι θέσεις του διπλού λεωφορείου θα ήταν κατειλημμένες.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε κατάσταση πολιορκίας με τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του. Πολύ καλά αντιδρά επιτέλους ο κόσμος αφού αυτό ζητούν οι επιστήμονες. Έρημοι δρόμοι για να μην γίνουμε Ιταλία, γιατί αφού υπάρχει το προηγούμενο της Ιταλίας αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας και δούμε παρόμοιες εικόνες με αυτές της Ιταλίας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τα. Σ.

Ελευθέριο Κορδελιό στα «καταφύγια» εξαιτίας του κοροναϊού!
Έρημο το πάρκινγκ της πλατείας Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ