Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤηλεφωνικά από σήμερα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου!

Τηλεφωνικά από σήμερα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου!

Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θεσπίζει στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού την δια «περιφοράς» συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου θα γίνονται με τηλεφωνική συνεννόηση των παρατάξεων, αλλά στα πρακτικά θα εμφανίζονται ότι τυπικώς πραγματοποιήθηκαν! Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συζητούνται έκτακτα θέματα που επείγει η ψήφισή τους. Η διαδικασία αυτή στηρίζεται στην καλή πίστη των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων.

Η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζει επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση των δημοτικών συμβουλίων και η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, λύση η οποία μάλλον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και επίσης ορίζει ότι αν χρειαστεί να συγκληθούν διά ζώσης τα δημοτικά συμβούλια, αυτό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία πολιτών.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ