Τελευταία

  Οι νοσοκομειακοί γιατροί απάντησαν στη Δροσιά Δημητρίου ότι υπάρχει πρόβλημα και με τις εκκλησίες

  07-03-2020

  Τελικά αργά χθες το απόγευμα οι νοσοκομειακοί γιατροί απάντησαν στην ερώτηση της Δροσιάς Δημητρίου όσον αφορά τη συνάθροιση στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Κορδελιού εξαιτίας της έλευσης Ιερών Λειψάνων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απαντάει ευθέως ότι τα όσα λέγονται σχετικά με το ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από τις συναθροίσεις στις εκκλησίες και από τη θεία κοινωνία είναι απαράδεκτη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και τονίζει ότι τα αναγκαία μέτρα προστασίας που συνιστώνται από τους επιστήμονες φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών κατηγορεί ουσιαστικά για σκοταδισμό όσους λένε στον κόσμο να συσσωρευτούν στις εκκλησίες και να μεταλάβουν.

  Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών για τον κορονοϊό, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), «εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη  για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

  «Όπως έχει ήδη τονιστεί», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων.  Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

  Όπως υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ, «είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)».

  «Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ, «είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης.

  Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στη μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».

  Δροσιά Δημητρίου: Έχει γνώμη ο γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός;
  Μπορείτε να πάτε στις εκκλησίες και να κοινωνήσετε άφοβα
  Απάντηση στη Δροσιά Δημητρίου έδωσε ο μητροπολίτης Πατρών

  You must be logged in to post a comment Login