Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκινούν τα έργα ανάπλασης σχολικών αυλών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης σχολικών αυλών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Στην έναρξη υλοποίησης έργων ανάπλασης των αύλειων χώρων σε δύο σχολικά συγκροτήματα του Δήμου προχωρά τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ποιοτικού σχολικού περιβάλλοντος, στην αύξηση του πρασίνου και στην αισθητική αναβάθμιση της γύρω περιοχής.

Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Ανάπτυξη πρασίνου σε σχολικές αυλές του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου” πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου, μεταξύ του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, δίνοντας το πράσινο φως για την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων, αειφόρου σχεδιασμού, στις σχολικές αυλές δύο μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων στα οποία στεγάζονται:

α) τα 1ο, 2ο και νυχτερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου (μεταξύ των οδών Σμύρνης, Βόλβης, Νυμφαίου και Αντώνη Τρίτση) και

β) τα 5ο, 8ο, 20ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και τα 1ο και 5ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου, μεταξύ των οδών Ολυμπιάδος, 17ης Νοέμβρη, Βεργίνας και Επαμεινώνδα.

Συγκεκριμένα οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

Στον χώρο όπου στεγάζονται τα ΕΠΑΛ Ευόσμου θα τοποθετηθούν κράσπεδα, θα δημιουργηθούν 20 νέες θέσεις στάθμευσης με διάδρομους κυκλοφορίας που θα οδηγούν σε αυτές με υλικά κατασκευής υδατοπερατά και φιλικά προς το περιβάλλον. Στο δυτικό προαύλιο χώρο του συγκροτήματος ο υφιστάμενος χώρος πρασίνου, συνολικής έκτασης περίπου 1,5 στρέμματος, θα διαμορφωθεί σε πάρκο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους μαθητές και θα περιλαμβάνει φυτεύσεις, ένα μονοπάτι από σκληρό υλικό και μία αυτόνομη, διακοσμημένη με αναρριχώμενα φυτά πέργκολα με αμφιθεατρική διάταξη, που προσφέρει την κατάλληλη σκίαση και δροσιά και αποτελεί υπαίθριο χώρο συνάθροισης και ανάπτυξης κοινωνικών επαφών των μαθητών. Στις αυλές και των δύο σχολείων θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου με χλοοτάπητα, με την κατάλληλη άρδευση και θα φυτευτούν δένδρα και θάμνοι.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τους 6 μήνες, ενώ τους υπόλοιπους 12 θα γίνεται συντήρηση και φροντίδα του πρασίνου, έτσι ώστε να αναπτυχθεί με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου (ύψους 346.967,15€) επήλθε μεγάλη έκπτωση εκ μέρους του αναδόχου, με αποτέλεσμα ο συνολικός προϋπολογισμός να φτάσει τα 197.515,01€.

Τα έργα εντάχθηκαν στο “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020” τον Ιούλιο του 2018, στο πλαίσιο της δράσης: «Δημιουργία πράσινων δωμάτων και κάθετων κήπων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης», Άξονας Προτεραιότητας 06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», και θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δελτίο τύπου δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ