Τελευταία

  Έπρεπε ο δήμαρχος να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το ταξίδι του στην Αθήνα;

  28-02-2020

  Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος ζήτησε την άδεια από τους δημοτικούς συμβούλους για να ενημερώσει ο δήμαρχος σχετικά με το ταξίδι του στην Αθήνα, ενώ δεν υπήρχε διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, μαζί με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Κώστα Σωτηράκη, βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση, προκειμένου να δρομολογηθεί η λύση ζητημάτων που αφορούν τον δήμο.

  Το τι ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από διάφορους δημοτικούς συμβούλους ήταν απίστευτο. Συνέδεσαν την ενημέρωση του δημάρχου για ένα τόσο σοβαρό ταξίδι, με το δικαίωμά τους να μιλήσουν και για άλλα ζητήματα. Μέχρι που κάποιος δημοτικός σύμβουλος ρώτησε γιατί να πρέπει να ρωτήσει πράγματα μόνο για ότι αφορά το ταξίδι του δημάρχου και να μην ρωτήσει ότι θέλει! Ο κύριος Γιώργος Ρούμελης, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι μπορεί ο καθένας να πει ότι θέλει, προκειμένου να αφήσουν τον δήμαρχο να τους ενημερώσει. Επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι, ενώ είχε αποφασίσει να συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις/τοποθετήσεις στην ημερήσια διάταξη μόνο της μίας από τις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που γίνονται το μήνα, από εδώ και στο εξής ερωτήσεις/τοποθετήσεις θα υπάρχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

  Με τον παραπάνω τρόπο ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αν δεν προκαλούσε γέλια, προκαλούσε στεναχώρια ο συσχετισμός του καθήκοντος του δημάρχου να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το ταξίδι του στην Αθήνα, με το δικαίωμα των συμβούλων να αναφερθούν όχι μόνο στο ταξίδι, αλλά και σε ότι άλλο ήθελαν. Δηλαδή εάν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έλεγε ότι δεν θα ενημερώσει ο δήμαρχος σ’ αυτήν τη συνεδρίαση για το ταξίδι αλλά στην επόμενη που θα έχει ερωτήσεις/τοποθετήσεις, θα το ήθελαν; Που οδήγησε αυτή η κατάσταση; Ένας νεόκοπος δημοτικός σύμβουλος να μην ενδιαφερθεί καθόλου για τα όσα είπε ο δήμαρχος γι’ αυτό το σοβαρό ταξίδι, αλλά να πάρει το λόγο για να ρωτήσει άλλα που αυτός είχε στο μυαλό του.

  Περ.

  You must be logged in to post a comment Login