Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμαρχος πρέπει να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κυρίου Αμανατιάδη

Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κυρίου Αμανατιάδη

Επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι ο δήμαρχος δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κυρίου Αμανατιάδη από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτό θα είναι ένα τραγικό λάθος. Ο κύριος Αμανατιάδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν παραιτήθηκε απλά. Ο κύριος Αμανατιάδης, επειδή η αντιπολίτευση έκανε πολλές ερωτήσεις για το δάνειο της ΔΗΚΕΚΕ, το οποίο τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα, δήλωσε πως παραιτείται και πως θα οδηγήσει την προηγούμενη διοίκηση στον εισαγγελέα γιατί δεν άσκησε ένδικα μέσα για δώρα και επιδόματα των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση, τα οποία πληρώνει η τωρινή διοίκηση. Ο κύριος Αμανατιάδης δηλαδή απείλησε το δημοτικό συμβούλιο ότι θα πάει στον εισαγγελέα για ένα θέμα που δεν είχε καμία σχέση με τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου. Και αν αυτό το θέμα χρήζει παρεμβάσεως εισαγγελέα, γιατί ο κύριος Αμανατιάδης δεν έχει πάει ήδη; Δηλαδή θέλει να μας πει ο κύριος Αμανατιάδης ότι το κρατούσε ως κρυφό χαρτί για να απειλήσει την προηγούμενη διοίκηση; Τι είδους κουβέντα ήταν αυτή που ξεστόμισε από μικροφώνου του δημοτικού συμβουλίου;

Η απειλή του κυρίου Αμανατιάδη προς την προηγούμενη διοίκηση ήταν απαράδεκτη. Το θέμα της άσκησης ή μη ένδικων μέσων για τα δώρα και τα επιδόματα των εργαζομένων είναι πολιτικό ζήτημα, αλλά σ’ αυτό θα αναφερθούμε σε άλλη γραφή. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει δεινοπαθήσει από καταγγελίες και παρεμβάσεις δικαστικών και ελεγκτικών αρχών. Δεν είναι δυνατόν ο κύριος Αμανατιάδης, την ώρα που καλούνται δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι από τον εισαγγελέα για παλαιότερη υπόθεση, να απειλεί με εισαγγελείς. Το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου έχει μετατραπεί σε προθάλαμο δικαστηρίου και αυτό πρέπει να σταματήσει. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο άλλος δημοτικός σύμβουλος, αλλά όχι της διοίκησης, απείλησε με μηνύσεις για πράγματα που ακούστηκαν στη συνεδρίαση. Η συνέχιση αυτής της κατάστασης στο δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου είναι απαράδεκτη και δεν αφήνει τον δήμο να λειτουργήσει και να πάει μπροστά.

Ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, πρέπει να κάνει δεκτή την παραίτηση του κυρίου Αμανατιάδη και η διοίκηση του δήμου να καταδικάσει σύσσωμη την απειλή του πρώην προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης προς την προηγούμενη διοίκηση. Η παραμονή του κυρίου Αμανατιάδη στο δημοτικό συμβούλιο θα δημιουργήσει προηγούμενο στις απειλές προσφυγής στις δικαστικές αρχές. Δεν έχει σημασία αν ο κύριος Αμανατιάδης ή όποιος άλλος θα προσφύγει τελικά στις δικαστικές αρχές. Και μόνο η απειλή δεν επιτρέπει την διεξαγωγή ελεύθερης πολιτικής κουβέντας στο δημοτικό συμβούλιο, γι’ αυτό η διοίκηση δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές, τουλάχιστον από τους δικούς της συμβούλους, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν θέση ευθύνης.

Βασίλης Κιμ.

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και από δημοτικός σύμβουλος ο κύριος Αμανατιάδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ