Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπαναλαμβάνεται αύριο Πέμπτη «Το ταξίδι της Χαλιμά»

Επαναλαμβάνεται αύριο Πέμπτη «Το ταξίδι της Χαλιμά»

Mε στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών σχολικής ηλικίας απέναντι στη διαφορετικότητα και στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού, ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την συμμετοχή μαθητών.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος «Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη» και μετά την ξενάγηση και την ενημέρωση τους, τα παιδιά έχουν ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αφήγηση του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμά» με διαδραστικό τρόπο σε συνδυασμό με διαλογική συζήτηση.

«Το Ταξίδι της Χαλιμά» είναι ένα Λαϊκό Αραβικό Διαδικτυακό Παραμύθι για τους πρόσφυγες, που δημιούργησαν ο Νίκος Καλαϊτζίδης, η μη κερδοσκοπική θεατρική ομάδα του “mermiξ” και δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι, μάλιστα, το μετέφρασαν στα αραβικά, τα περσικά και σε άλλες 20 γλώσσες.

Η μικρή Χαλιμά, είναι ένα κορίτσι που φεύγει από τη χώρα του για να βρει και να φέρει τη βροχή, στον άνυδρο τόπο του.

Το παραμύθι χωρίζεται σε 5 κεφάλαια με διαφορετική κάθε φορά εικονογράφηση και ξεκινά με τη Χαλιμά, που εγκαταλείπει τη Χώρα του Ηλίου, όπου έχει σταματήσει να βρέχει, για να πάει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει τα σύννεφα.

Ταξιδεύει μέσα από τη Χώρα της Ερήμου, μπαίνει σε βάρκα και φτάνει στη Χώρα της Θάλασσας, περνάει από τη Χώρα του Δάσους και καταλήγει στη Χώρα της Βροχής, όπου ζητάει από τους “αρχηγούς” της να στείλουν σύννεφα στην χώρα της.

Την διαδραστική αφήγηση την οποία παρουσιάζουν οι : Κατερίνα Νταρή Ψυχολόγος, ο Σαμίρ Φαττούχ Διερμηνέας Διαμεσολαβητής και η Φανή Καμπούρη Κοινωνική Λειτουργός θα παρακολουθήσει αύριο η Ε Τάξη του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ