Αποκαταστάθηκαν οι φθορές που προκάλεσε πυρκαγιά στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού

0
94
TEST

Στην αποκατάσταση των φθορών που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού, προέβη ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε μια συντονισμένη επιχείρηση από τις Αντιδημαρχίες Παιδείας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε στο υπόγειο του σχολικού συγκροτήματος και που χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής κατασβέστηκε έγκαιρα χωρίς να επεκταθεί, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, το οποίο  λόγω  της έντονης οσμής  δεν λειτούργησε – με απόφαση της δημοτικής αρχής –  την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους προστασίας των μαθητών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Κώστα Χαραλαμπίδη για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του δήμου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εργασίες, όπως άντληση των υδάτων τόσο με βυτιοφόρο όσο και δια χειρός, απομάκρυνση των αποθηκευμένων υλικών (όπως καρέκλες , θρανία, κ.ά) από το υπόγειο του σχολείου, ενώ ακολούθησε καθαρισμός του χώρου εκδήλωσης της πυρκαγιάς από καθαρίστριες του τμήματος παιδείας. Ακολούθησε πλύσιμο των τοίχων και χρήση ασταριού στο κλιμακοστάσιο, καθώς και αποκατάσταση των σπασμένων τζαμιών. Οι πρόδρομες εργασίες για τον ελαιοχρωματισμό του χώρου θα συνεχιστούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από το τμήμα συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου.

Από χτες Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου η σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού λειτουργεί κανονικά.

Δελτίο Τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου