Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης του δήμου έμεινε κλειστό μια εβδομάδα το...

«Εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης του δήμου έμεινε κλειστό μια εβδομάδα το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού»

Συνέντευξη στην «Αγκίδα» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Θανάσης Κοκονάς, για τα όσα συμβαίνουν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή στο υπόγειό του από αναμμένο στουπί που πέταξαν εξωσχολικοί. Ο κύριος Κοκονάς έβαλε σειρά στα γεγονότα καθώς μας ενημέρωσε ότι η πυροσβεστική επενέβη την Κυριακή και η φωτιά κατασβέστηκε και συνέχισε λέγοντας ότι «από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του δήμου γνώριζε ότι το πρόβλημα στη χρήση του κτιρίου είναι καθαρά η μυρωδιά και τίποτα άλλο, αλλά πίστευε ότι είναι κάτι απλό και ότι εύκολα θα πάψει να μυρίζει. Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου υποτίμησε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου θα έπρεπε να μείνουν ανοιχτά για να φύγει η μυρωδιά, κάτι που όμως ο δήμος δεν έκανε γιατί δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη φύλαξή του.

Τη Δευτέρα ο δήμος έστειλε δύο επιπλέον καθαρίστριες για να συνδράμουν το έργο της μιας καθαρίστριας που έχει το σχολείο. Οι τρεις καθαρίστριες ήταν λίγες για να μπορέσουν να καθαρίσουν το σχολείο. Πόρτες και παράθυρα του σχολείου παρέμειναν κλειστά και τη Δευτέρα, αφού ο δήμος δεν εξασφάλισε πάλι τη φύλαξη του κτιρίου, ώστε να μείνουν ανοιχτά για να πάψει να μυρίζει το κτίριο. Την Τρίτη ο διευθυντής του σχολείου έβαλε τα παιδιά στις αίθουσες για μάθημα, αλλά το σχολείο συνέχιζε να μυρίζει άσχημα. Τα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν και έτσι οι καθηγητές τους έδιωξαν. Οι γονείς αποφάσισαν να φυλάξουν οι ίδιοι το σχολείο για να μείνουν ανοιχτές πόρτες και παράθυρα και να φύγει η μυρωδιά. Βλέποντας επίσης οι γονείς ότι η διοίκηση του δήμου κωλυσιεργεί την Τετάρτη αποφάσισαν να πληρώσουν οι ίδιοι συνεργείο καθαρισμού για να καθαρίσουν το σχολείο και να πιέσουν τη διοίκηση του δήμου να κινηθεί. Η άποψή μου είναι πώς δεν έπρεπε να κάνουν τέτοια ενέργεια αφού ο καθαρισμός του σχολείου, προκειμένου να λειτουργήσει, είναι υποχρέωση του δήμου.

Οι γονείς βλέποντας την ολιγωρία του δήμου να συνεχίζεται, σταμάτησαν να κάθονται στο σχολείο για να κρατούν ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα. Την Πέμπτη ο δήμος έστειλε δικό του συνεργείο ελαιοχρωματισμού, το οποίο δούλευε και σήμερα. Ο δήμος έστειλε επίσης συνεργείο για να καθαρίσει το υπόγειο από τα καμένα αντικείμενα, αφού εάν δεν απομακρυνόταν από το σχολείο η εστία της μυρωδιάς, που ήταν τα καμένα αντικείμενα, δεν ήταν δυνατόν να πάψει να μυρίζει στις αίθουσες. Το σχολείο συνεχίζει να μυρίζει ακόμα και τώρα, αλλά όχι βέβαια όπως την πρώτη ημέρα.

Η διεύθυνση μας ενημέρωσε ότι το σχολείο τη Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά, αφού οι ελαιοχρωματιστές τελείωσαν από τις αίθουσες και τη Δευτέρα θα βάψουν στο υπόγειο. Εάν ο δήμος έδινε τη βαρύτητα που χρειαζόταν και είχε στείλει συνεργεία από τη Δευτέρα, είμαι σίγουρος ότι το σχολείο θα λειτουργούσε κανονικά την Τετάρτη και δεν θα τιναζόταν στον αέρα ο οικογενειακός σχεδιασμός των οικογενειών των παιδιών που φοιτούν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού, αφού όλες αυτές τις ημέρες οι μαθητές είτε πήγαιναν για κάποιες ώρες στον αυλόγυρο του σχολείου και έφευγαν, είτε δεν πήγαιναν καθόλου. Το ότι το σχολείο έμεινε μία εβδομάδα κλειστό οφείλεται καθαρά στην ολιγωρία της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Με αφορμή αυτήν τη φωτιά, που έβαλαν εξωσχολικοί εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου, γίνεται αντιληπτό πόσο απαραίτητη είναι η ύπαρξη φύλακα για τα σχολεία. Εάν υπήρχε φύλακας δεν θα συνέβαιναν όλα όσα συνέβησαν στο 1ο Γυμνάσιο. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι ενώ για κάθε ημέρα κατάληψης του σχολείου από τους μαθητές, το κράτος τιμωρητικά τους στερεί μία ημέρα εκδρομής, για την αναπλήρωση των μαθημάτων μίας εβδομάδας, που χάθηκαν εξαιτίας της φωτιάς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, όπως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαθήματα που χάνονται λόγω καιρού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ