Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑποκριάτικη δράση από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού

Αποκριάτικη δράση από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού

Μια διαφορετική “παρέλαση” πλήρως εναρμονισμένη με την αποκριάτικη ατμόσφαιρα των ημερών, με δυνατά μηνύματα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, πραγματοποίησαν την Τσικνοπέμπτη οι μαθητές της  Α΄ και ΣΤ΄  τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους  κ. Μαριάννα Ζωίδου και κ. Γιώργο Στόϊκο, επιστράτευσαν τη φαντασία και τον ενθουσιασμό τους και με αφετηρία το σχολείο τους στο Ελευθέριο Κορδελιό κατέληξαν στο Δημαρχείο Ευόσμου, διασχίζοντας μεταμφιεσμένα σε στρουμφάκια και … μπλε κάδους ανακύκλωσης την οδό Μ. Αλεξάνδρου.
Οι μαθητές θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την τοπική κοινωνία για την αξία της ανακύκλωσης, προτρέποντας όλους τους δημότες να συμμετάσχουν μέσω της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Τους ευφάνταστους μικρούς καρναβαλιστές υποδέχθηκαν στο δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Χρήστος Δεμερτζής και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ισαάκ Ξανθόπουλος, ευχόμενοι σε όλα τα παιδιά καλή αποκριά και συγχαίροντάς τους για την περιβαλλοντική ευαισθησία και τη συνδρομή τους στη διάδοση και προώθηση του μηνύματος της ανακύκλωσης.
“Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού που μέσα από την έξυπνη αυτή αποκριάτικη δράση, μετέφεραν και διέδωσαν σε όλο τον Δήμο, το μήνυμα για τη σημασία της ανακύκλωσης, ως υπεύθυνου τρόπου ζωής, σκέψης και συμπεριφοράς. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πραγματικά ενθαρρυντικές, αποδεικνύοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων” δήλωσε ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Χρήστος Δεμερτζής, ο οποίος αφού συνομίλησε με τους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τους διένειμε ενημερωτικά έντυπα.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ