Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΆδικη επίθεση στη διοίκηση του δήμου

Άδικη επίθεση στη διοίκηση του δήμου

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 12ης Φεβρουαρίου 2020, παραβρέθηκε και μίλησε η αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού ζητώντας τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στην ανάπτυξη της αγοράς και επίσης ζητώντας κάποια λογικά πράγματα, μεταξύ αυτών και στέγη για τον σύλλογο. Μετά την τοποθέτηση της εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού ξεκίνησε μια κουβέντα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, που καμία σχέση δεν είχε με την ψύχραιμη και λογική φωνή της εκπροσώπου. Ακούστηκαν κουβέντες που γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί «σάπιας πνοής» σε παράφραση του ονόματος της παράταξης του δημάρχου, επειδή η διοίκηση του δήμου δεν δέχτηκε να παραβρεθεί ο εμπορικός σύλλογος Ελευθερίου Κορδελιού στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο σύλλογος δεν είχε υποβάλει τέτοιο αίτημα. Αυτό το τελευταίο το επανέλαβε μέσα στη συνεδρίαση ο κύριος Χρήστος Αντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Καμαρινού. Όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Ρούμελης, βρήκε το έγγραφο και το διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα του εμπορικού συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού δεν ήταν να παραβρεθεί και να μιλήσει σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά να του χορηγηθεί χώρος για να στεγαστεί. Άλλωστε ούτε η εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.

Μετά από την ανάγνωση αυτού του εγγράφου, με ημερομηνία 12/11/2019 και ενώ ήδη ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, είχε διευκρινίσει ότι θα βρεθεί χώρος για να στεγαστεί ο εμπορικός σύλλογος, ο κύριος Αντίνου επανήλθε ρωτώντας γιατί η διοίκηση του δήμου δεν έστειλε έγγραφο στον εμπορικό σύλλογο για να συντάξει σωστά το αίτημά του και γιατί δεν έχει απαντήσει τρεις μήνες μετά από την πρωτοκόλληση του εγγράφου. «Μήπως δεν θέλετε ισότιμη ανάπτυξη;», κατέληξε ο κύριος Αντίνου. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δήμαρχος και είπε ότι αυτά που λέει ο κύριος Αντίνου έχουν μεγάλη διαφορά με το έγγραφο του εμπορικού συλλόγου. Παρ’ όλο που ο δήμαρχος έδειξε καλές προθέσεις και πουθενά δεν άφησε ανοιχτό το ζήτημα να μην στηρίξει τον εμπορικό σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού ο κύριος Αντίνου συνέχισε να φωνάζει και ανάγκασε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόψει τη συνεδρίαση για μερικά λεπτά. Ο κύριος Αντίνου συνέχισε να διαπληκτίζεται με δημοτικούς συμβούλους και μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, κατήγγειλε τη διοίκηση και αποχώρησε. Ο Γιάννης Καμαρινός και η παράταξή του παρέμειναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πιστεύουμε ότι η αντίδραση του κυρίου Αντίνου ήταν μια κακή στιγμή και δεν είναι αντιπροσωπευτική της συμπεριφοράς του, γιατί μέχρι τώρα δεν είχε δώσει τέτοιο δικαίωμα από την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι ο Χρήστος Αντίνου αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο όχι από διάθεση λαϊκισμού, αλλά από πραγματική ανησυχία για τη στήριξη της αγοράς του Ελευθερίου Κορδελιού. Επειδή όλοι ενδιαφέρονται για την τοπική αγορά, σίγουρα το καλό κλίμα θα αποκατασταθεί και τα όσα έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι απλώς μία κακή παρένθεση, για το καλό του δήμου, των επαγγελματιών και των κατοίκων του.

Τα. Σ.

ΥΓ. Είναι δυνατόν ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός με βασική συνιστώσα της διοίκησής του την παράταξη του επί τρεις θητείες δημάρχου Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθη Λαφαζανίδη, να θέλει να αδικήσει το Ελευθέριο Κορδελιό;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ