Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣυνδικαλιστές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δίνουν το καλό παράδειγμα δουλεύοντας υπερωρίες τζάμπα!

Συνδικαλιστές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δίνουν το καλό παράδειγμα δουλεύοντας υπερωρίες τζάμπα!

Να συνδικαλιστές, να μάλαμα! Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν συνδικαλιστές που δουλεύουν αμισθί υπερωρίες για το καλό του δήμου. Για την ακρίβεια οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δούλευαν τζάμπα υπερωρίες στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού. Αυτά δεν τα γράφουμε εμείς. Τα έγραψε ο κύριος Φώτης Παυλίδης, υπάλληλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην συνδικαλιστής. Ο κύριος Φώτης Παυλίδης διένειμε μία επιστολή στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου 2020, με την οποία απαντούσε σε τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη. Η επιστολή του κυρίου Παυλίδη συμπεριελάμβανε και την παρακάτω παράγραφο:

«Επιπλέον σας γνωρίζω ένα μόνο γεγονός που συνέβη παλαιότερα, εξαιτίας μερικών “ΑΧΑΡΙΣΤΩΝ” όπως ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος, που εργάζονταν δίχως να τους υποχρεώσει κανένας, εκτός ωραρίου υπηρεσίας, δίχως αμοιβή(στο τμήμα εξόδων οι: Παυλόγλου Κωνσταντίνος και Σιουσιουλούδης Θωμάς, στο τμήμα εσόδων οι: Καραβιώτης Θωμάς και Παυλίδης Φώτιος, με ευθύνη του τότε προϊσταμένου Οικονομικής Υπηρεσίας Σπανίδη Κωνσταντίνου), έλαβε δημόσια συγχαρητήρια από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδη Κωνσταντίνο, κατά το συνέδριο της Κ.Ε.Δ. Κ.Ε.τότε (Κ.Ε.Δ. Ε. σήμερα), ενώπιον Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων που συμμετείχαν στο συνέδριο, λέγοντας του ότι  “… αν και μικρός Δήμος εφαρμόσατε πανελλαδικά πρώτοι σωστά το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα”».

Αν δεν κάνουμε λάθος οι κύριοι που αναφέρει ο κύριος Παυλίδης είναι ή υπήρξαν συνδικαλιστές, όπως και ο ίδιος. Ένας μάλιστα εξ’ αυτών υπήρξε σίγουρα πρόεδρος σωματείου εργαζομένων! Στα συγχαρητήρια του κυρίου Σκανδαλίδη, διότι δούλευαν αμισθί υπερωρίες, να προσθέσουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια, αφού έδιναν το καλό παράδειγμα ως συνδικαλιστές σε όλους τους εργαζομένους για το πώς πρέπει να εργάζονται για να πάνε μπροστά οι εργοδότες. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές νοιάζονταν να κάνουν βιώσιμη την εργοδοσία για να έχουν και οι ίδιοι δουλειά και δεν συμπεριφέρονταν σαν κάτι άλλους αυτοαποκαλούμενους «ταξικούς συνδικαλιστές», οι οποίοι καταγγέλλουν την εργοδοσία για την αμισθί υπερωριακή απασχόληση. Μπορεί να πάει ένας δήμος, μία περιφέρεια, ένα εργοστάσιο μπροστά εάν οι εργαζόμενοι, με πρώτους τους συνδικαλιστές, δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν δωρεάν υπερωριακή εργασία;

Μπράβο στους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνδικαλιστές που έδειξαν τον δρόμο, σε εποχές μάλιστα πριν από τα μνημόνια. Μπράβο που άνοιξαν τον δρόμο για τη δωρεάν υπερωριακή απασχόληση. Μπράβο περισσότερο απ’ όλους στον κύριο Παυλίδη που κοινοποίησε αυτήν την αμισθί υπερωριακή προσφορά. Η μόνη απορία που έχουμε είναι πώς με τέτοιους συνδικαλιστές δεν πέρασαν δεκατρία μνημόνια και πέρασαν μόνο τρία!

Αν πάλι αυτά που γράφει ο κύριος Παυλίδης δεν ισχύουν ή δεν είναι έτσι ακριβώς, η «Αγκίδα» έχει ανοιχτές τις στήλες της στους κυρίους που αναφέρονται στην επιστολή του κυρίου Παυλίδη, για να τον διαψεύσουν.

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ