Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ53.000 ευρώ της Εφορίας χάθηκαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

53.000 ευρώ της Εφορίας χάθηκαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με αφορμή την καταδίκη του πρώην δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Στάθη Λαφαζανίδη, για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή δήλωσε ότι δεν ήξερε μια υπόθεση που το δικαστήριο αποφάσισε ότι την ήξερε, ενώ δεν υπήρχε κανένα έγγραφο που να υποστηρίζει την απόφαση σε βάρος του πρώην δημάρχου, μάθαμε ότι αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση είχε και ουσία και αυτή δεν ήταν αν ήξερε ή δεν ήξερε ο Στάθης Λαφαζανίδης. Η ουσία ήταν ότι έλλειψαν 53.000 ευρώ της Εφορίας, τα οποία εισέπραξε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και δεν απέδωσε ποτέ στην Εφορία.

Πάρα πολλές ερωτήσεις δημιουργήθηκαν από αυτήν την ιστορία, τις απαντήσεις των οποίων θα αναζητήσουμε, αλλά περιμένουμε και από όσους ενεπλάκησαν να μας γράψουν την άποψή τους. Θα αναζητήσουμε όποιες δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν για την ουσία αυτής της υπόθεσης για να μάθουμε αν η Εφορία αναζήτησε δικαστικώς τα χρήματά της, αν αναζητήθηκαν οι ένοχοι, αν βρέθηκαν οι ένοχοι, αν καταλογίστηκαν αυτά τα χρήματα σε κάποιους, ποιος ή ποιοι εισέπρατταν τα χρήματα και που τα παρέδιδαν, πώς και σε ποιο σημείο ποιας διαδρομής χάθηκαν τα χρήματα.

Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανε η «Αγκίδα» φαίνεται πως ένοχοι δεν υπάρχουν σ’ αυτήν την ιστορία. Γίνεται όμως η Εφορία, που «σκοτώνει άνθρωπο» για ένα ευρώ, να άφησε να χαθούν 53.000 ευρώ, που της ανήκουν, χωρίς να βρει τους ενόχους; Μάλλον δεν γίνεται, γι’ αυτό θα ψάξουμε να βρούμε τι έγινε.

Αναζητήσαμε δημοσιεύματα του παρελθόντος για να βρούμε κάτι γι’ αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν βρήκαμε. Σε έναν δήμο που κάποιοι κατήγγελλαν σκάνδαλα που ξεκινούσαν από μερικές χιλιάδες ευρώ και έφταναν στα 14 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία αποδείχτηκαν πως ήταν αβάσιμα, δεν έχουν πει κουβέντα για ένα πραγματικό σκάνδαλο 53.000 ευρώ! Στις εφημερίδες που «κρέμασαν στα μανταλάκια» τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για ανύπαρκτα σκάνδαλα, δεν υπάρχει ούτε κουβέντα για ένα υπαρκτό σκάνδαλο 53.000 ευρώ.

Μας κάνουν εντύπωση τα πανηγύρια στο διαδίκτυο από μερικούς για την καταδίκη του Στάθη Λαφαζανίδη για συκοφαντική δυσφήμιση, χωρίς να τους νοιάζει που πήγαν τα 53.000 ευρώ, τα οποία δεν βρέθηκαν. Ας αρχίσουμε λοιπόν εμείς το ψάξιμο για να δούμε πώς γίνεται σ’ έναν δήμο που διατυμπανίστηκαν ανύπαρκτα σκάνδαλα, να μην έγινε καμιά κουβέντα για ένα χειροπιαστό σκάνδαλο, πώς γίνεται οι γνωστοί σκανδαλοθήρες να μην έκαναν καμία αναφορά σ’ αυτό το πραγματικό σκάνδαλο. Γιατί το ερώτημα δεν είναι αν ήξερε ή δεν ήξερε ο Λαφαζανίδης ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι…

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ