Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συνδικαλιστές σύρονται στα δικαστήρια από συνδικαλιστές!!

Συνδικαλιστές σύρονται στα δικαστήρια από συνδικαλιστές!!

0
Συνδικαλιστές σύρονται στα δικαστήρια από συνδικαλιστές!!

Την Τρίτη 11 Φλεβάρη σύρονται στα δικαστήρια πέντε μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης από δύο μέλη του τοπικού σωματείου εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Η αγωγή συνδικαλιστών σε βάρος συνδικαλιστών (!) έγινε ως απάντηση του τοπικού σωματείου σε ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες αναφέρονταν στις συνεχόμενες καταγγελίες σε βάρος εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Γι’ αυτήν την απίστευτη ιστορία διώξεων συνδικαλιστών σε βάρος συνδικαλιστών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης:

«Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Την Τρίτη 11 Φλεβάρη εκδικάζεται αγωγή που κατέθεσαν δύο μέλη του τότε προεδρείου του σωματείο εργαζομένων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά του σωματείου μας. Στα δικαστήρια σύρονται δυο μέλη της Διοίκησης και τρία μέλη της εργασιακής επιτροπής του σωματείου. Η αγωγή έχει κατατεθεί από τον τότε πρόεδρο του τοπικού σωματείου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (και μέλους- τότε- του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕ – ΟΤΑ) και από τον τότε Γενικό Γραμματέα και νυν πρόεδρο του τοπικού σωματείου.

Η αγωγή ήρθε ως απάντηση σε ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από το σωματείο μας την περίοδο Μάη – Ιούνη του 2013 (!) και  αναφερόταν στις συνεχόμενες  καταγγελίες κατά των εργαζόμενων του Δήμου. Τριάμισι χρόνια μετά (!) τις ανακοινώσεις οι “συνάδελφοι” μας “ανακάλυψαν” ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους και προχώρησαν στην αγωγή ζητώντας 22.000 ευρώ έκαστος (!!) 

Συνάδελφοι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι ο συνδικαλιστικός λόγος και η δράση, ακόμα και αν ενοχλεί κάποιους, πρέπει να οδηγεί στις δικαστικές αίθουσες. Ποτέ ως διοίκηση σωματείου δεν ακολουθήσαμε αυτή την πρακτική και ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον. Όσο σκληρός κι αν είναι ο συνδικαλιστικός λόγος, η κριτική που ασκείται μπορεί να αποκρουστεί με επιχειρήματα -αν υπάρχουν- και όχι με αγωγές.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την ώρα που συνεχίζεται η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στα ΒΑΕ, στην λαϊκή κατοικία, η ηγετική ομάδα του τοπικού σωματείου  του Κορδελιού – Ευόσμου, επιλεγεί ως «εχθρό» το σωματείο μας. (;)

Το σωματείο μας είναι το μεγάλο τους πρόβλημα (!) Την ώρα που όλες οι καταγγελίες τους πέφτουν στο κενό, επιμένουν και εμμένουν στην ίδια λογική, στοχοποιώντας και πάλι συναδέλφους. Αρνούμαστε να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που επέλεξαν. Eμείς από χρόνια έχουμε επιλέξει άλλον δρόμο, τον ανήφορο. Το φαιδρό του πράγματος είναι ότι μιλούν  για “εργασιακή ειρήνη”. Μάλλον εννοούν “ειρήνη”  και σιωπή νεκροταφείου απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και σ’ αυτούς που την υλοποιούν (βλέπε διοικήσεις δήμων) και “πόλεμο” απέναντι στους συναδέλφους τους που κάνουν το μέγα λάθος να διαφωνούν με τις “απόψεις” τους.

Συνάδελφοι

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές, να γυρίσετε την πλάτη σ’ αυτούς που τις έχουν κάνει  σημαία και να μην γίνετε συμμέτοχοι στα “παιχνίδια” τους.

Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δίκαια της τάξης μας. Απέναντι στις πολιτικές που ισοπεδώνουν την ζωή μας,  τα δικαιώματα μας και απέναντι στους “συνδικαλιστές” που βάζουν πλάτη για την υλοποίησή τους.

Σας καλούμε να παλέψουμε ΌΛΟΙ μαζί με πείσμα και αποφασιστικότητα για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, ενάντια στον νόμο ταφόπλακα, στον ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ νόμο της κυβέρνησης. Να συμμετέχουμε  μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Αυτή είναι- για μας- η ΜΌΝΗ απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης μας, ο οργανωμένος αγώνας για τα δίκαια μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες».