Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λαφαζανίδης Στάθης

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1955 στις Συκιές της Θεσσαλονίκης.

Έγγαμος με τέσσερα παιδιά.

Μεγάλωσε στις Συκιές, όπου έμεινε μέχρι το 1969.

Φοίτησε στο 3ο δημοτικό σχολείο των Συκεών, στο 7ο γυμνάσιο για δύο τάξεις και κατόπιν στο 4ο γυμνάσιο που είχε παράρτημα στα Ξυλάδικα, από το οποίο και αποφοίτησε.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος στη Νάπολη της Ιταλίας.

Εργάστηκε 18 χρόνια ως Πολιτικός Μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας.

Το 1990 ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Κώστα Παπαδόπουλου και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης, αφού η παράταξη με την οποία έθεσε υποψηφιότητα κέρδισε τις εκλογές.

Το 1994 κατήλθε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΗΚΚΙ, αφού ο Κώστας Παπαδόπουλος έγινε νομάρχης. Η παράταξή του έμεινε στην αντιπολίτευση, αφού τις εκλογές τις κέρδισε ο Ευστάθιος Καϊτετζίδης.

Εκλέχτηκε δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού το 1998 και παρέμεινε σ’ αυτήν τη θέση για τρεις συνεχόμενες θητείες μέχρι το 2010, οπότε εκλέχτηκε δήμαρχος του ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας ήταν ορισμένος σε διάφορες επιτροπές.

Το 2014 έχασε τις εκλογές από τον Πέτρο Σούλα και έμεινε στην αντιπολίτευση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, μετά από τέσσερις θητείες ως δήμαρχος.

Το 2015 ως πτυχιούχος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έγινε Γενικός Γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ