Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητισμόςΑιχμηρά ΑθλητικάΡε συ Μπαρούφα θα μας τρελάνεις;

Ρε συ Μπαρούφα θα μας τρελάνεις;

Ρε συ Μπαρούφα θα μας τρελάνεις; Μήπως ρε Μπαρούφα είσαι ο εξωγήινος που κατέβηκε από τον Υμηττό; Αυτές τις μπαρούφες που λες, μόνο ο Καραϊερέας τις λέει. Για να πεις αυτά που λες παίρνεις ληγμένα, τα παίρνεις ή απλά είσαι ηλίθιος; Ο παίχτης Α έχει την μπάλα στην κατοχή του και ο παίχτης Β τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή αφού πρώτα έχει χτυπήσει την μπάλα. Είναι ή δεν είναι πέναλτι; Δεν είναι πέναλτι λέει ο Μπαρούφας γιατί έτσι λέει ο κανονισμός!

Ο κανονισμός ρε καραγκιόζη Μπαρούφα λέει ότι δεν είναι φάουλ ή πέναλτι εφόσον η μπάλα απομακρυνθεί. Δεν λέει ο κανονισμός ότι αν ο παίχτης Β αγγίξει την μπάλα, αλλά αυτή μείνει στην κατοχή του παίχτη Α ή μείνει διεκδικούμενη και ο παίχτης Β κλαδέψει τον παίχτη Α δεν είναι φάουλ ή πέναλτι. Ο κανονισμός δεν λέει τέτοιες σαχλαμάρες. Μια φάση ρε καραγκιόζη Μπαρούφα, και όσοι άλλοι καραγκιόζηδες λέτε τις ίδιες σαχλαμάρες, δεν κρίνεται σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Μια φάση έχει αρχή, μέση και τέλος και είχε δίκιο ο διαιτητής να καταλογίσει πέναλτι.

Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη και κάνει μεγάλη ζημιά η ενασχόληση με αυτό ηλιθίων σαν τον Μπαρούφα, οι οποίοι παρουσιάζονται βασιλικότεροι του Καραϊερέως και οι οποίοι μάλιστα φέρουν τίτλο τον οποίον μόνο άνθρωπος που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο θα έπρεπε να φέρει.

Αλέκος Χαπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ