«Εάν έκλεψα πρέπει να πληρώσω, αλλά εάν με κατηγόρησαν ψευδώς ότι έκλεψα;»

0
12
TEST

Ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2020, απηύθυνε ένα ερώτημα προς το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως προς όσους ισχυρίζονταν ότι ο δήμος δεν θα έπρεπε να μηνύσει αυτούς που τον κατήγγειλαν. Ρώτησε λοιπόν ο κύριος Σούλας: «Εάν έκλεψα δεν πρέπει να πληρώσω; Εάν όμως με κατηγόρησαν αδίκως και ψευδώς ότι έκλεψα δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που με κατηγόρησαν και με διέσυραν; Τώρα εγώ πρέπει να σκεφτώ τα παιδιά τους. Τότε εκείνοι σκέφτονταν τα δικά μου παιδιά όταν διασυρόμουν στην τηλεόραση;».

Θα πει κάποιος ότι ο κύριος Σούλας παίρνει πολύ προσωπικά το ζήτημα. Ο κύριος Σούλας όμως δεν ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. Όταν κατηγορείς τον δήμαρχο για ατασθαλίες στον δήμο κι όχι στις προσωπικές του δουλειές, οφείλεις να ξέρεις ότι δεν ανοίγεις μια προσωπική διένεξη, αλλά μια διένεξη με αυτό το οποίο εκπροσωπεί. Όταν φτάνεις να κατηγορήσεις τον δήμαρχο πρέπει να έχεις αδιάσειστα στοιχεία. Όταν δεν έχεις και αποδειχτεί, όπως αποδείχτηκε, πως οι κατηγορίες εναντίον του κυρίου Σούλα ήταν αβάσιμες, τότε θα διωχθείς από τον δήμο κι όχι από τον Πέτρο Σούλα. Μπορεί να διωχθείς και προσωπικά από τον Πέτρο Σούλα, αλλά πρώτα θα διωχθείς από τον δήμο. Γιατί; Γιατί η κεφαλή του δήμου ήταν ο δήμαρχος κι ένας δήμαρχος που έτρεχε να αποδείξει ότι δεν ήταν κλέφτης, προκειμένου να διώξει από πάνω του τη ρετσινιά, δεν μπορούσε να λειτουργήσει τον δήμο και σ’ αυτή τη γραφή δεν παίρνουμε καθόλου υπ’ όψιν ότι πολλοί αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου έτρεχαν επίσης, όπως ο δήμαρχος, να αποδείξουν ότι δεν είναι κλέφτες. Σ’ αυτή τη γραφή αναφερόμαστε μόνο στον δήμαρχο.

Όταν λοιπόν κολλάς τη ρετσινιά του κλέφτη στον δήμαρχο, δεν τον αφήνεις να λειτουργήσει, δεν τον αφήνεις να διοικήσει, δεν τον αφήνεις να κάνει έργο. Βέβαια από τον δήμαρχο έχουμε απαίτηση να λειτουργήσει και κάτω από τέτοιες αντίξοες συνθήκες, αλλά δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε ότι είναι άνθρωπος και ότι πραγματικά έπρεπε, με όλα αυτά που ακούγονταν, να πείσει ακόμα και τα παιδιά του ότι δεν είναι απατεώνας. Η κατηγορία εναντίον του δημάρχου ήταν καταστροφική όχι τόσο για τον ίδιο τον δήμαρχο, αφού η κατηγορία ήταν ψευδής, η τιμή του αποκαταστάθηκε και του έμεινε η ταλαιπωρία. Η κατηγορία ήταν καταστροφική για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, γιατί τα χρόνια που χάθηκαν, εξαιτίας και της προσπάθειας του δημάρχου να αποδείξει ότι δεν είναι κλέφτης, δεν γυρίζουν πίσω και έχει δίκιο ο κύριος Σούλας να είναι πολύ εκνευρισμένος και να ζητάει ο ίδιος ο δήμος να διώξει τώρα αυτούς που τον συκοφάντησαν.

Τα. Σ.