Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΟ Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα προειδοποίησε την Ελλάδα

Ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα προειδοποίησε την Ελλάδα

Σαφέστατα μηνύματα και προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε με συνέντευξή του στο ελληνικό CNN o πρεσβευτής του Ιράν στην Ελλάδα, Αχμάντ Ναντερί, ενόψει της αποστολής ελληνικών «Patriot» στη Σαουδική Αραβία.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορηματικά σημειώνει ότι «ο ιρανικός λαός δεν αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να εισέλθει στις περιφερειακές διαμάχες που αφορούν την περιοχή του Περσικού Κόλπου και να εμπλέξει τη χώρα σε αντιπαραθέσεις, διακινδυνεύοντας τα ελληνικά συμφέροντα».

Ερωτώμενος αν «σε περίπτωση πολεμικής ανάφλεξης Ιράν – Σαουδικής Αραβίας, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που θα σταθμεύουν στη Σαουδική Αραβία, θα εξαιρεθούν από τους στόχους των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων» σημειώνει αρχικά ότι «η χώρα του δεν θα ξεκινήσει κανέναν πόλεμο» αλλά τονίζει «ταυτόχρονα, όμως, όπως είναι φυσικό, εάν δεχθεί επίθεση από οποιαδήποτε χώρα, κανένα από τα στρατιωτικά σημεία της χώρας – εισβολέα δεν θα είναι ασφαλές από τα ιρανικά αντίμετρα». Δηλαδή, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν στόχο.

Παραπέρα εξήγησε ότι «είναι θέση αρχής για μας και για οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου από οποιαδήποτε χώρα ή πραγματοποίησης επίθεσης από οποιαδήποτε βάση, η αμυνόμενη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, διατηρεί με βάση όλους τους διεθνείς νόμους και κανόνες το δικαίωμα απάντησης και λήψης αντιμέτρων».

Αυτά και μόνο καταρρίπτουν όλα τα όσα λέγονται ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ διασφαλίζει τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» του λαού. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του Ιρανού πρέσβη στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ