Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΆδικη επίθεση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ρούμελη

Άδικη επίθεση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ρούμελη

Μια πολύ άδικη επίθεση εκδηλώθηκε εναντίον του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργου Ρούμελη, για τη στάση του στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2020. Στο λίγο καιρό της θητείας του έχουμε ασκήσει κριτική στο Γιώργο Ρούμελη, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι την 28η Ιανουαρίου 2020 προέδρευσε άριστα.

Λένε αυτοί που του επιτίθενται ότι ο Γιώργος Ρούμελης δεν έθεσε σε ψηφοφορία το ζήτημα της άρσης των αγωγών που κατέθεσε ο δήμος εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, ενώ στα θέματα που είχε στείλει στους δημοτικούς συμβούλους αναφέρεται ξεκάθαρα πως επρόκειτο για ψηφοφορία. Όσοι ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο και λένε τέτοια πράγματα δεν το κάνουν καθόλου καλοπροαίρετα, αφού ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξήγησε πως το θέμα, εφόσον δεν το θέτει ο ίδιος, αλλά κάποιος άλλος με συλλογή υπογραφών, το εισηγείται και το διατυπώνει εκείνος κι όχι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι το θέμα διατυπώθηκε από τον κύριο Καμαρινό που το εισηγήθηκε κι όχι από τον κύριο Ρούμελη. Ως εκ τούτου δεν είναι αληθές ότι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου άλλαξε στάση απέναντι στη δική του στην εισήγηση. Ο κύριος Ρούμελης κατά την ανάγνωση του θέματος, αλλά και πολλές φορές κατά τη διαδικασία, εξήγησε ότι βάσει του νόμου άρση των αγωγών μπορεί να κάνει μόνο η Οικονομική Επιτροπή που τις αποφάσισε κι όχι το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που είπε ο κύριος Ρούμελης το επανέλαβαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ένα εξ αυτών μάλιστα δικηγόρος, ο κύριος Χατζηβρέττας Γιώργος από την παράταξη Σούλα.

Τα παραπάνω όμως είναι τυπικά και επί της διαδικασίας και αποδεικνύουν πως δεν είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος Ρούμελης αλλιώς εισηγήθηκε και αλλιώς συμπεριφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει όμως και η ουσία πέρα από τη διαδικασία. Αυτό που δεν λένε όσοι κατηγορούν τον Γιώργο Ρούμελη είναι ότι την εισήγηση, η οποία ήταν του κυρίου Καμαρινού, δεν την υπερασπίστηκε ούτε ο ίδιος ο Γιάννης Καμαρινός. Αυτό που δεν λένε είναι ότι ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού δεν παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης έφυγαν πριν τελειώσει το θέμα και δύο μίλησαν και είπαν ότι έβγαλαν συμπεράσματα από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και αυτά τα συμπεράσματα βέβαια δεν είναι βολικά γι’ αυτούς που καταφέρονται εναντίον της διαδικασίας που τήρησε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό που δεν λένε είναι ότι αν γινόταν ψηφοφορία, με βάση τη συζήτηση, δεν θα ήταν καθόλου προς το συμφέρον τους. Οι μόνοι που έμειναν να υπερασπίζονται την εισήγηση του κυρίου Καμαρινού ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί κάτω από τις έντονες αντιδράσεις της περιφερειακής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Αγαθαγγελλίδου Ανατολής.

Ας βγάλουν λοιπόν τα συμπεράσματά τους οι αναγνώστες για την στάση του κυρίου Ρούμελη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια διαδίδονται και λέγονται πολλά, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα δεν είναι αληθή.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ