Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα συμπεράσματα βγήκαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τα συμπεράσματα βγήκαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η συζήτηση που προκλήθηκε χθες από τον Γιάννη Καμαρινό σχετικά με τις αγωγές του δήμου σε βάρος όσων τον κατήγγειλαν, ήταν τελικά μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει και από την οποία βγήκε θετικό αποτέλεσμα. Στη συνεδρίαση εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους και εκτός από τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενους, παραβρέθηκαν και μίλησαν πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι, εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών εργαζομένων, διευθυντές και πρώην διευθυντές των υπηρεσιών του δήμου. Η συζήτηση του θέματος κράτησε τρεισήμισι ώρες αλλά ήταν πολλή καλή και βγήκαν από αυτήν χρήσιμα, ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα, με βάση τα οποία ο δήμος μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του απαλλαγμένος από την σε βάρος του λάσπη.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγήκε, με βάση τις τοποθετήσεις και τα έγγραφα που διαβάστηκαν, είναι ότι οι καταγγελίες για σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου κατέπεσαν η μία μετά την άλλη επειδή ήταν εντελώς αβάσιμες.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες, ενώ ζητούσαν από τη μια να μην τους μηνύσει ο δήμος για τις αβάσιμες καταγγελίες τους που ταλαιπώρησαν και ζημίωσαν το δήμο όπως αυτό φάνηκε από τοποθετήσεις εργαζομένων και δημοτικών συμβούλων, ήρθαν αποφασισμένοι στο δημοτικό συμβούλιο για να μη ζητήσουν συγνώμη για όσα έκαναν σε βάρος του δήμου, αλλά μόνο για να απαιτήσουν, ήρθαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν να μην προσφύγει ο δήμος εναντίον τους αλλά οι ίδιοι να συνεχίσουν να προσφεύγουν εναντίον αιρετών και εργαζομένων του δήμου.

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι αιρετοί και εργαζόμενοι που υπέστησαν τις καταγγελίες και σε συνέχεια των καταγγελιών τις διώξεις, δεν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο για να φερθούν εκδικητικά σ’ αυτούς που τους κατήγγειλαν και ας συκοφαντήθηκαν και ας σπιλώθηκαν από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πανελλήνιο, εξαιτίας των σε βάρος τους καταγγελιών. Το μόνο που ήρθαν να απαιτήσουν από το δημοτικό συμβούλιο ήταν να δοθεί τέλος στη φάμπρικα των καταγγελιών. Το μόνο που ήρθαν να ζητήσουν ήταν να πάρει το δημοτικό συμβούλιο όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συνεχίσει ο δήμος την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το τέταρτο συμπέρασμα είναι ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η φάμπρικα των καταγγελιών, όπως αποδείχτηκε και από αυτήν τη συνεδρίαση, ήταν η προσφυγή του δήμου στα δικαστήρια σε βάρος των καταγγελλόντων, αφού αυτοί εμφανίστηκαν για μια ακόμα φορά στο δημοτικό συμβούλιο αμετανόητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι ίδιοι τις δικαστικές διαμάχες. Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση είπαν πρώτοι αυτά που ήθελαν να πουν και μετά αποχώρησαν χωρίς να θέλουν να ακούσουν κανέναν αντίλογο.

Το σοβαρότερο συμπέρασμα από την όλη διαδικασία όμως ήταν ότι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν ήταν τελικά ο δήμος της ρεμούλας, ότι οι αιρετοί και οι εργαζόμενοί του δεν ήταν απατεώνες και ότι ο δήμος χωρίς κανέναν λόγο σπιλώθηκε στο πανελλήνιο.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Καμαρινός Γιάννης: Από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο βγήκε κι άλλο συμπέρασμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ