Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚινητοποίηση ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση

Κινητοποίηση ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση

Συγκέντρωση στο Κορδελιό και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον Εύοσμο, για το οξυμένο πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία των Συλλόγων και Ομάδων Γυναικών μελών της ΟΓΕ της περιοχής.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ) στο Κορδελιό. Εκεί χαιρέτησε ο Θανάσης Κοκονάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και δημοτικός Σύμβουλος Ευόσμου – Κορδελιού, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Ωραία Γαβριηλίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου – Κορδελιού.

Ανέδειξαν ότι η έντονη δυσοσμία στην περιοχή, που οφείλεται σε ενώσεις μερκαπτανών που εκλύονται από τη διαδικασία αποξήρανσης της λάσπης σε ανοιχτό χώρο των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ, αλλά και η συνολικότερη βιομηχανική ρύπανση της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον, που έρχεται να ολοκληρωθεί με την πιθανή καρκινογόνα καύση στέρεων αποβλήτων RDF-SRF στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ».

Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό του λαού της περιοχής από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμους που αφήνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να συνεχίζουν την ασύδοτη δράση σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού και κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας μέχρι την οριστική λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ