Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΤραυματίστηκε εργαζόμενη στην αποκομιδή απορριμμάτων στον δήμο Ηγουμενίτσας

Τραυματίστηκε εργαζόμενη στην αποκομιδή απορριμμάτων στον δήμο Ηγουμενίτσας

Εργατικό ατύχημα με τραυματισμό υπαλλήλου στη βραδινή βάρδια της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας.  

Συγκεκριμένα τονίζει πως «ο τραυματισμός της συναδέλφου μας, ξημερώματα Παρασκευής, προήλθε από κομμάτι του κάδου που αποκολλήθηκε και την χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΤΕΠ για τις πρώτες βοήθειες. Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση στόλος οχημάτων, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμμάτων, οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

«Ο τραυματισμός της συναδέλφου δεν είναι απλά ένα ακόμα εργατικό ατύχημα», αναφέρει και υπογραμμίζει πως «είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. Δεν είναι η κακιά η ώρα. Είναι ένας κλάδος που από το 2014 έχει θρηνήσει 50 νεκρούς, που τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου».

Καταλήγοντας εύχεται στην εργαζόμενη ταχεία ανάρρωση «και της υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ