Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑπίστευτη λογοκλοπή σε βάρος της «Αγκίδας» από επαγγελματική τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα

Απίστευτη λογοκλοπή σε βάρος της «Αγκίδας» από επαγγελματική τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα

Τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα, η οποία μάλιστα παρουσιάζεται ως επαγγελματική, προχώρησε σε μία απίστευτη λογοκλοπή σε βάρος της «Αγκίδας» χρησιμοποιώντας άρθρο της μόνο με το όνομα του αρθρογράφου και χωρίς την πηγή, λες και το κείμενο γράφτηκε για εκείνην. Όμως η αθλιότητα δεν σταματάει σε αυτό. Η ίδια ηλεκτρονική εφημερίδα αναπαρήγαγε άρθρα και συνεντεύξεις της «Αγκίδας» χωρίς να αναφέρει το όνομα του αρθρογράφου! Μάλιστα ανέφερε ως πηγή μία άλλη ιστοσελίδα που αναπαρήγαγε τα άρθρα της «Αγκίδας».

Αποτέλεσμα αυτής της αντιεπαγγελματικής και παράνομης συμπεριφοράς ήταν να δούμε τα άρθρα της «Αγκίδας» να κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης ως άρθρα αυτής της επαγγελματικής τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, η οποία δεν παίρνει καν Πανελλήνια κατάταξη από τις παγκόσμιες μηχανές επισκεψιμότητας. Κατά καιρούς είχαμε εντοπίσει διάφορους οι οποίοι αναρτούσαν άρθρα της «Αγκίδας» στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σαν να ήταν δικά τους, αλλά δεν θεωρήσαμε ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζί τους. Αυτό όμως, μια τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα που μάλιστα είναι επαγγελματική να θέλει να γίνει εφημερίδα με ξένη αρθρογραφία είναι πρωτοφανές.

Οι της επαγγελματικής ηλεκτρονικής εφημερίδας θέλουν να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, θέλουν να κάνουν τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα με αρθρογραφία και συνεντεύξεις της «Αγκίδας» χωρίς μάλιστα να γράφουν την πηγή. Δεν ξέρουμε που τα είδαν αυτά γραμμένα ή ποιος τους είπε ότι μπορούν να τα κάνουν, αλλά η αναπαραγωγή χωρίς την άδεια του αρθρογράφου και του Μέσου στο οποίο γράφει αυτός είναι παράνομη. Εκτός αν τους δώσαμε καμία άδεια και δεν το γνωρίζουμε.

Συν. Επ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ