Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟι εγγραφές στη Φιλαρμονική του δήμου άρχισαν

Οι εγγραφές στη Φιλαρμονική του δήμου άρχισαν

Η νέα Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου προχωρά στον εμπλουτισμό, τον εξοπλισμό και στην ανασύσταση της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου, την μουσική καλλιέργεια των δημοτών, την μουσική επιμόρφωση των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, την ανάδειξη  του έμψυχου καλλιτεχνικού δυναμικού και την προβολή των μουσικών ταλέντων του τόπου μας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους δημότες που αγαπούν την Μουσική -από 10 έως 110 ετών – να ενταχθούν στα νέα τμήματα της φιλαρμονικής.

Θα προηγηθούν παιδιά και ενήλικες που έχουν ήδη κάποια μουσική παιδεία, γνώσεις και επαφή με την μουσική.

« Όραμα μας είναι η Φιλαρμονική του Δήμου μας όχι μόνο να πλαισιώνει τις εθνικές εορτές,  τις θρησκευτικές τελετές και κάθε άλλο  πολιτιστικό γεγονός που γίνεται στο Δήμο μας, αλλά να φθάσει στο σημείο να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, σε Συναυλίες και σε μουσικά – καλλιτεχνικά  γεγονότα σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό εκπροσωπώντας τον Δήμο μας, ακόμη και να οργανώσει η ίδια ένα Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Κι επειδή εμείς πιστεύουμε στον τοπικό «πρωταγωνιστικό» ρόλο της Φιλαρμονικής  μας,  αλλά και στην δυναμική της εξωστρέφειας που μπορεί να έχει, θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε την ευκαιρία να το αποδείξει. Δεν θέλουμε να μείνουμε οραματιστές αλλά να γίνουμε πρωτεργάτες σ’ αυτήν τη νέα προσπάθεια»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου κ. Κωνσταντίνος Αμανατιάδης,  για αυτό όχι μόνο η συμμετοχή στη Φιλαρμονικής του Δήμου  είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ αλλά επιπροσθέτως θα  δίνονται σε όλους όσους θα συμμετέχουν επιπλέον  ανταποδοτικά κίνητρα όπως : 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

-για τον Δημοτικό Κινηματογράφο,
– για τις Θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στο Δημοτικό Θέατρο,
-για τα τμήματα Αθλητισμού,
-για τα τμήματα Ξένων Γλωσσών (των επιμορφωτικών προγραμμάτων της ΔΗ.Κ.Ε.ΚΕ) κ.α
Τα πνευστά όργανα που διδάσκονται είναι: 

τρομπέτα, τρομπόνι, βαρύτονο, κλαρινέτο, σαξόφωνο και φλάουτο.
Τα κρουστά όργανα που διδάσκονται είναι:

τύμπανα, γκραν κάσα και πιάτα.
Επίσης διδάσκονται και θεωρητικά μαθήματα μουσικής.
Τις στολές και τα όργανα μουσικής καλύπτει εξ ολοκλήρου η ΔΗ.Κ.Ε.ΚΕ
Τα μαθήματα γίνονται στο κτίριο του «Αγροτικού Αστέρα» Μ. Αλεξάνδρου και 28ης Οκτωβρίου,  καθημερινά 3.00 -9.00 μ.μ. από τον αρχιμουσικό κ. Ηλία Πιντή.
Πληροφορίες στη Δημοτική Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου Πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού ή στο τηλ. 2310  767659.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ