Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που γνωστοποίησε την επιλογή του ονόματος με τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από τον Οκτώβρη του 2018, γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε νομικά.

Στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι έχει τις προϋποθέσεις «να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών» και ανέφερε ότι πρόκειται για μια «ενωτική, υπερκομματική προοδευτική» επιλογή.

Υποστήριξε ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή «η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει» και πως μπορεί «να αποτυπώσει τη συναίνεση που τόσο επιθυμούν οι Έλληνες». Δήλωσε πως σέβεται τον Προκόπη Παυλόπουλο και ότι η Αικ. Σακελλαροπούλου δεν προέρχεται από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «τολμηρό βήμα όλων μας προς το αύριο».

Tο μεσημέρι o Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αργότερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Σε δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αικ. Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι  «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα» και πως «σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα». Επίσης γνωστοποίησε ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της απέχει πλέον από την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ