Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΊδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να επισπευσθεί η εφαρμογή του σχεδίου της για τη διαχείριση του Προσφυγικού, το οποίο ενισχύει την καταστολή κατά των ξεριζωμένων και διαιωνίζει τον εγκλωβισμό τους σε προαναχωρησιακά κέντρα – φυλακές, στη βάση και της απάνθρωπης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Τη θέση του υπουργού αναλαμβάνει ο Ν. Μηταράκης και του αναπληρωτή ο Γ. Κουμουτσάκος στο νέο υπουργείο. Τις αρμοδιότητες του Ν. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο Γ. Βρούτσης.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση του νέου υπουργείου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δήλωσε: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Στη φύλαξη των συνόρων μας, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, στις αυξημένες επιστροφές, τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και όλα αυτά προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, αλλά και την διεθνοποίηση του προβλήματος σε διεθνή φόρα. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό. Και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ