Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο εκλογικό σύστημα και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 22 Γενάρη. Την Τετάρτη 15 του μήνα εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή της Bουλής για επεξεργασία.

Ο νέος εκλογικός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ προβλέπει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, που μίλησε στον «ΣΚΑΪ» το μπόνους εδρών θα είναι κλιμακωτό και αφού το πρώτο κόμμα πάρει 25%. Συγκεκριμένα αν το πρώτο κόμμα λάβει ποσοστό πάνω από 25%, τότε λαμβάνει επιπλέον 20 έδρες ως μπόνους και για 0,5% ποσοστό θα λαμβάνει μία έδρα.  Εάν λάβει πάνω από 40%, θα λάβει συνολικά 50 έδρες επιπλέον.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών και πως το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε τώρα διότι ο πρωθυπουργός θέλει να ξεκαθαρίσει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού τριάμισι χρόνια πριν από τις εκλογές. Για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, που αναμένεται στις 22 Γενάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ