Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΈξι σοβαρά κρούσματα γρίπης από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα

Έξι σοβαρά κρούσματα γρίπης από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα

Έξι σοβαρά κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, έχουν σημειωθεί στη χώρα μας, από τις 30 Σεπτέμβρη έως τις 29 Δεκέμβρη, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επίσης, τα δύο περιστατικά χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα από τις 23 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2019 ελέγχθηκαν συνολικά για ιούς γρίπης 42 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία, με τα 4 (9,5%) εξ΄ αυτών να είναι θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α.

Πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, με το μικρότερο ηλικιακά να είναι 9 ετών και τον μεγαλύτερο 84 ετών. Σημειώνεται πως στο θανατηφόρο κρούσμα – αφορούσε εναν 61χρονο για τον οποίο ο έλεγχος έδειξε γρίπη τύπου Β.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα ενώ παράλληλα τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη ιδίως στα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι ειδικοί επαναλαμβάνουν τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής, που εμποδίζει τη διασπορά ιών στο περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ