Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΠολύ χαμηλά στην ανακύκλωση ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Πολύ χαμηλά στην ανακύκλωση ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης η διοίκηση Μανδαλιανού και προσωπικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής, προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα σε δράσεις στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία του δήμου ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος περισσότερο όσον αφορά την ανακύκλωση, αφού ο δήμος μας είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους ανακυκλώνοντας 15 κιλά ανά κάτοικο το χρόνο, ενώ οι γειτονικοί δήμοι ανακυκλώνουν 35 κιλά! Ο κύριος Χρήστος Δεμερτζής στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» είπε για την ανακύκλωση:

«Όσον αφορά την ανακύκλωση είδαμε συνολικά τις ανάγκες ολόκληρου του δήμου. Τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της ανακύκλωσης είναι δραματικά για το δήμο μας. Ανακυκλώνουμε 15 κιλά ανά κάτοικο το χρόνο την ώρα που οι γειτονικοί δήμοι ανακυκλώνουν 35 κιλά. Στο δήμο μας δεν γινόταν σωστή αξιοποίηση των δρομολογίων της ανακύκλωσης. Προχωρήσαμε σε αναδιαμόρφωση των δρομολογίων των τριών απορριμματοφόρων ανακύκλωσης και τα κάναμε πιο αποδοτικά. Κάποιοι κάδοι ανακύκλωσης άδειαζαν ανά δυο μέρες και κάποιοι ανά τρεις ημέρες. Πρέπει να λειτουργήσει στο δήμο σωστότερα η ανακύκλωση, να ανέβουν οι στόχοι και να επιτευχθούν για να μας δοθεί ένα έξτρα απορριμματοφόρο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Τοποθετούμε πιο πυκνά μπλε κάδους στο δήμο. Ακόμα και σήμερα πολλές περιοχές δεν έχουν κάδους ανακύκλωσης κι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει πρόβλημα με τις εσοχές. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να γίνουν εσοχές και να τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι. Με παρέμβασή μας διορθώθηκαν κάποια πράγματα στα απορριμματοφόρα ανακύκλωσης για να μπορούν να πάρουν μεγαλύτερο όγκο ανακυκλώσιμων σκουπιδιών. Πιλοτικά εφαρμόζουμε και την ανακύκλωση γυαλιού. Ένας κάδος ανακύκλωσης γυαλιού αντιστοιχεί σε χίλιους κατοίκους. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε ενημερωτικές δράσεις και στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία του δήμου ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο περισσότερο όσον αφορά την ανακύκλωση και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε στη μείωση του κόστους του ΧΥΤΑ στον οποίο ρίχνουμε τα σκουπίδια, αφού αν αυξάνεται η ανακύκλωση μειώνεται ο όγκος των σκουπιδιών, αλλά και να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Προχωρούμε παράλληλα και την ανακύκλωση τηγανελαίων και ηλεκτρικών συσκευών. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα περιβαλλοντικά και ανακύκλωσης».

Ελλείψεις κάδων απορριμμάτων…
12 απορριμματοφόρα λειτουργούσαν όταν ανέλαβε αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κύριος Δεμερτζής
Μια νοικοκυρεμένη αντιδημαρχία Πρασίνου σε αντίθεση με αυτήν της Καθαριότητας παρέλαβε ο Χρήστος Δεμερτζής
Από τα 30 άτομα της 3Κ για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου μόνο οι 11 ορκίστηκαν!
Χρειάζεται επειγόντως προσωπικό η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Χρήστος Δεμερτζής: Στο δήμο μας ενώ υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, δεν υπάρχουν μελέτες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ