Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΝεκρός εργαζόμενος σε εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Νεκρός εργαζόμενος σε εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Ένας 59χρονος εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων σε εργοστάσιο παραγωγής παγωτών και κατεψυγμένων λαχανικών, έξω από τη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν καταπλακώθηκε από την εξωτερική καγκελόπορτα.

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν ως φύλακας στο εργοστάσιο, μέσω εταιρείας σεκιούριτι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πόρτα ξεκόλλησε -πιθανόν λόγω του αέρα- και έπεσε πάνω του, όταν προσπάθησε να τη συγκρατήσει.

Ο 59χρονος είχε δύο παιδιά, ενώ το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι η σύζυγος του δεν ζει. Ο άτυχος εργαζόμενος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών για το θάνατο του 59χρονου εργαζόμενου σε εργοστάσιο της Ν. Σάντας Κιλκίς, απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο κάνει λόγο για «ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα για τα κέρδη του κεφαλαίου».

Υπογραμμίζει  πως ακόμα ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, προσθέτοντας πως πρόκειται για ακόμα έναν συνάδελφο «που ρίχτηκε στη βιοπάλη με τους νέους όρους που επικρατούν στην πιάτσα, της ”ευελιξίας” που θέλει τους εργαζόμενους να κάνουν τα πάντα χωρίς καμία ειδίκευση, εκπαίδευση και ασφαλώς προστασία, ανυπεράσπιστους μπροστά… στην ”κακιά την ώρα” (!!!), καθώς τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι είδος πολυτελείας, ”κοστίζουν”και άρα δεν μπορεί να σπαταλιούνται χρήματα εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ