Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤην επίθεση των ΜΑΤ στον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ καταγγέλλουν άνθρωποι των Γραμμάτων...

Την επίθεση των ΜΑΤ στον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ καταγγέλλουν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών

Πηγή: Eurokinissi

Την επίθεση των ΜΑΤ στον σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ και στη οικογένεια του στο Κουκάκι καταγγέλλουν δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απαράδεκτων κρουσμάτων καταστολής, αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας όλο το προηγούμενο διάστημα, καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), καταγγέλλει «το απαράδεκτο κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής που αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο έναν διακεκριμένο άνθρωπο των τεχνών, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του». Το ΣΕΗ σημειώνει ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να τρομοκρατηθεί ο λαός και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα “νόμος και τάξη”».

Σχεδόν 400 άνθρωποι υπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης στον σκηνοθέτη. Στο κείμενο μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους». Πολλοί ακόμη με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους, καταγγέλλουν την επίθεση. 

Μεταξύ αυτών:

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, οι καθηγητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Σεμίνα Διγενή, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Ράντου, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Στέφανος Κορκολής, η Λένα Πλάτωνος, ο Χάρης Μαυρουδής, η Μάρω Δούκα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Έλενα Ακρίτα, ο Μίλτος Λογιάδης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Ερωφίλη, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Σήφης Πολυζωίδης, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Σταύρος Στάγκος, η Κίρκη Καραλή και πολλοί άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ