Τελευταία

  Αστυνομικοί βιαιοπράγησαν σε βάρος ανάπηρης γυναίκας έξω από το ΑΤ Ομόνοιας!

  21-12-2019
  Από παλιότερες βιαιοπραγίες των ΜΑΤ σε βάρος αναπήρων

  Περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με προαναγγελία δημοσιοποίησης βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς να καταβρέχουν μια γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Αστυνομία. 

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι «το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου» και επίσης ότι: «Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα, από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

  Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο που προανήγγειλε ότι δημοσιοποιεί  η εφημερίδα «Documento». Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο βίντεο που έχει τραβηχτεί από την κάμερα του Τμήματος, αστυνομικοί σέρνουν τη γυναίκα στο δρόμο και στη συνέχεια την καταβρέχουν με τη μάνικα που βρίσκεται στην είσοδο του Τμήματος. Γράφει επίσης πως άσκησαν βία και συνέλαβαν, φορώντας του χειροπέδες, ένα δικηγόρο – αυτόπτη μάρτυρα που παρενέβη.

  You must be logged in to post a comment Login