Πόλεμος της κυβέρνησης και των εργαζομένων στο Μετρό

0
11
TEST

Επίθεση στους εργαζόμενους του Μετρό εξαπέλυσε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας για τις ελλείψεις σε προσωπικό.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων», έγραψε στο Τwitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών».

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) σε ανακοίνωση για την κήρυξη της στάσης εργασίας αναφέρει πως «την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στη ΣΤΑΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρείας, με άκρως ενοχικό τρόπο, αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει».

Ζήτησε, επίσης, άμεσα προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και ανάκληση των «μονομερών βίαιων» μετακινήσεων και τονίζει πως «κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το Σωματείο».