Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυμβολική κατάληψη στη ΔΕΗ ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Συμβολική κατάληψη στη ΔΕΗ ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα με σύνθημα «Όχι στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και στις απολύσεις. Φτηνό ρεύμα για τον λαό» πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.

«Ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό» και «Τη ΔΕΗ την έχτισαν στων εργατών τις πλάτες, δεν θα την χαρίσουμε στους κεφαλαιοκράτες» φώναζαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πολιτική κυβέρνησης και ΔΕΗ που προχωράει στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων εντός της επόμενης τετραετίας και μέσω «εθελουσίων αποχωρήσεων» απολύει χιλιάδες εργαζόμενους.

Σε συνέντευξη τύπου έξω από το κτίριο της ΔΕΗ ο Ηλίας Μαστρολέων, αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, κατήγγειλε το κλείσιμο των λινγνιτικών μονάδων και τις συνέπειές του, μεταξύ των οποίων απολύσεις και αύξηση του κόστους του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, επεσήμανε ότι η απόσυρση του λιγνίτη είναι επιλογή ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο φυσικό αέριο και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο Παναγιώτης Πάλμος, γραμματέας του Σωματείου ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ (των συνταξιούχων της ΔΕΗ) και γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, έστειλε μήνυμα συμπόρευσης από τους συνταξιούχους ενάντια στη διαχρονική πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ