Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΚορυφαίοι για το 2019 οι Τσιτσιπάς, Στεφανίδη, Πομάσκι

Κορυφαίοι για το 2019 οι Τσιτσιπάς, Στεφανίδη, Πομάσκι

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής η 66η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), όπου αναδείχτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, προπονητές και ομάδες για τις διακρίσεις τους κατά το 2019, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες. 

Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Στίβου, Γιώργος Πομάσκι.

Μετά τη βράβευσή του, ο Γ. Πομάσκι σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Πριν 30 χρόνια ήρθα σε αυτή τη χώρα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Με αγκαλιάσατε για να κάνω αυτή την καριέρα και το αποκορύφωμα να φτάσω εδώ μπροστά σας, σας ευχαριστώ πολύ και θα κάνω τα πάντα για να τιμήσω αυτή την αγάπη σας. Μεγαλώνοντας αλλάζουμε και τις προτεραιότητές μας. Πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι τι θα αφήσουμε στην επόμενη γενιά. Γνώση, όση μπορούμε να μοιραστούμε και εγκαταστάσεις, προπονητήρια και αγωνιστικούς χώρους για να μπορούμε αυτό που εκπαιδεύουμε να το μεγαλώνουμε και να έχει μέλλον. Ετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα, για μια μεγάλη χρονιά όπως κάθε φορά και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην κατάλληλη κατάσταση την κατάλληλη στιγμή».

Κορυφαίος αθλητής αναδείχτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις), ενώ κορυφαία αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)

Στις υπόλοιπες κατηγορίες αναδείχτηκαν οι εξής: Κορυφαία Ομάδα – Ολυμπιακός (υδατοσφαίριση ανδρών). Κορυφαίος Αθλητής με Αναπηρία – Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Κολύμβηση). Κορυφαία Αθλήτρια με Αναπηρία – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση). Κορυφαία Ομάδα αθλητών με αναπηρία – Εθνική Ομάδα Κωφών (Μπάσκετ Γυναικών). Ακόμα, τιμήθηκαν με το έπαθλο του «ανερχόμενου ταλέντου» οι εξής: Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση), Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία), Μιχαέλα Λάκη (τένις), Μαρία Τσαμοπούλου και Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ