Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Καπέλωμα» του δημάρχου στο ζήτημα της πληρωμής των πρώην εργαζομένων της Δημοτικής...

«Καπέλωμα» του δημάρχου στο ζήτημα της πληρωμής των πρώην εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 25ης Νοεμβρίου 2019, ο δήμαρχος και η άποψή του «καπελώθηκαν» από τη διοίκηση του δήμου στο ζήτημα της πληρωμής των πρώην εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης. Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία καταψήφισε ο κύριος Καμαρινός, το Δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να ψηφίσει την επιστροφή από την Δημοτική Επιχείρηση στο δήμο του ποσού των 400.000 ευρώ που είχε διατεθεί για την πληρωμή των πρώην εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν δέχτηκε ούτε αυτήν την μέθοδο πληρωμής των δεδουλευμένων. Κατά τη συνεδρίαση όμως του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2019 ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Σούλας είπε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν απέρριψε τον τρόπο, αλλά ζήτησε απλώς διευκρινήσεις ώστε να δεχτεί αυτή τη μεταφορά χρημάτων από το δήμο στη Δημοτική Επιχείρηση προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Ο κύριος Σούλας πρότεινε να μην ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο την επιστροφή των 400.000 από τη Δημοτική Επιχείρηση στο δήμο αλλά να προχωρήσει στις διευκρινήσεις που ζητάει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτή ήταν και η άποψη του κυρίου Καμαρινού στην Οικονομική Επιτροπή και γι’ αυτό καταψήφισε την πρόταση.

Παρά τις διευκρινήσεις του κυρίου Σούλα η διοίκηση του δήμου επέμεινε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να κάνει αποδοχή της επιστροφής των χρημάτων από τη Δημοτική Επιχείρηση στο δήμο. Στην ερώτηση της αντιπολίτευσης για το σχέδιο της διοίκησης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής των δεδουλευμένων η διοίκηση δεν έδινε απάντηση. Μετά από αρκετές πιέσεις της αντιπολίτευσης η διοίκηση απάντησε πως προκρίνει τη λύση του δανείου από τη Δημοτική Επιχείρηση ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Κατόπιν αυτής της διευκρίνησης από τη διοίκηση του δήμου, ο κύριος Σούλας είπε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν πρόκειται να δεχτεί την πληρωμή των πρώην εργαζομένων ούτε με δάνειο αν ο δήμος δεν δώσει τις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν.

Μετά από συζήτηση, η οποία κράτησε ώρες, πήρε το λόγο ο δήμαρχος και πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να δοθούν οι διευκρινήσεις στην αποκεντρωμένη διοίκηση και ανάλογα με την απάντηση που θα δοθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση να καθορίσει ο δήμος τις επόμενες ενέργειές του. Η πρόταση του δημάρχου ουσιαστικά συμβάδιζε με αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση, η οποία δεν ήθελε να παρακωλύσει τη διαδικασία αλλά να τη διευκολύνει. Δυστυχώς κατά την ψηφοφορία και ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τάχθηκαν με την πρόταση του δημάρχου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επέμεινε στην αρχική πρόταση της διοίκησης και μάλιστα εγκάλεσε την αντιπολίτευση που δεν αφήνει τη διοίκηση να εφαρμόσει την πολιτική της! Ο Πρόεδρος ουσιαστικά ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην ψηφίσει αναβολή του θέματος, αλλά καταψήφιση της πρότασης της διοίκησης από όποιον διαφωνούσε. Αν όμως η αντιπολίτευση καταψήφιζε την πρόταση της διοίκησης το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο όχι πριν την παρέλευση τριών μηνών. Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση που ουσιαστικά έκανε ο δήμαρχος για να αναβληθεί το θέμα και να δοθούν διευκρινήσεις στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Η εικόνα να «καπελώνεται» η άποψη του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, ο οποίος αντιλήφθηκε το θέμα και πήρε τη συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν καθόλου ωραία και ελπίζουμε να μην την ξαναδούμε. Άλλωστε και λάθος να έκανε ο δήμαρχος, που δεν έκανε, αυτός είναι ο δήμαρχος και ορισμένοι δεν πρέπει να το ξεχνάνε. Την επόμενη φορά ας φροντίσουν να τον ενημερώσουν ολοκληρωμένα για τα θέματα που εισαγάγουν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο κι όχι να τον «καπελώσουν». Η εικόνα τον τελευταίο λόγο να μην τον έχει ο δήμαρχος αλλά κάποιος άλλος «πεφωτισμένος» από τη διοίκηση δεν είναι καθόλου ωραία.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ