Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠερίεργα τερτίπια από τον νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

Περίεργα τερτίπια από τον νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

Προφανώς ο νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Γιώργος Ρούμελης, δεν συνειδητοποίησε ότι καλός Πρόεδρος είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί τη συνεδρίαση χωρίς να την αφήσει να πλατειάζει, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να φιμώνει τους δημοτικούς συμβούλους. Έτσι ο κύριος Ρούμελης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2019 «σκάλισε» τον κανονισμό και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να δηλώνουν αν θα λαμβάνουν το λόγο πριν να γίνει η εισήγηση ενός θέματος! Μα μπορεί η εισήγηση να λύσει απορίες κι έτσι κάποιος δημοτικός σύμβουλος που ήθελε να λάβει τον λόγο τελικά να μην τον λάβει ή μπορεί η εισήγηση να δημιουργήσει απορίες και κάποιος δημοτικός σύμβουλος που δεν θα ήθελε να λάβει τον λόγο τελικά να τον λάβει προκειμένου να ζητήσει διευκρινήσεις από τον εισηγητή.

Παρά το ότι υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που εξήγησαν τα παραπάνω στον νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, εκείνος συνέχισε να εμμένει σε όσα είχε βάλει στο μυαλό του και με τα οποία προσήλθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το αποτέλεσμα της εμμονής του ήταν να δηλώσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι θα ζητούν προκαταβολικά το λόγο για όλα τα θέματα και αν τελικά δεν θέλουν να μιλήσουν θα αποσύρονται. Οι εμμονές δεν είναι καλοί σύμβουλοι γενικώς και με τις εμμονές θα έπρεπε να ξέρει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που είναι και εκπαιδευτικός, ότι δουλειά δεν πρόκειται να γίνει. Σκοπός του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να είναι η συζήτηση όλων των θεμάτων να γίνεται κατά τρόπο που να κατανοούνται απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους χωρίς αφενός να ξεφεύγει η συζήτηση αλλά προπαντός χωρίς να γίνεται προσπάθεια τα θέματα να περάσουν τηλεγραφικά χωρίς η συζήτηση γύρω από αυτά να έχει εξαντληθεί.

Ο Γιώργος Ρούμελης δεν είναι πρωτάρης στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και έχει εικόνες προέδρων του δημοτικού συμβουλίου, ξέρει δηλαδή πως λειτουργεί ένας καλός Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Δεν χρειάζεται λοιπόν ο κύριος Ρούμελης να «πολυσκαλίζει» τον κανονισμό. Χρειάζεται απλά να θυμηθεί πως λειτουργούσε ο Καμαρινός ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και να ακολουθήσει την τακτική εκείνου. Σίγουρα δεν θα χάσει αφού ο Καμαρινός ομολογουμένως υπήρξε ο πιο επαρκής που πέρασε από τη συγκεκριμένη θέση.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ