Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕργατικό ατύχημα το πρωί με τραυματία εργάτρια στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Εργατικό ατύχημα το πρωί με τραυματία εργάτρια στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας 25 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων, έσπασε κλαδί και χτύπησε την εργάτρια καθαριότητας Ε.Σ., 64 χρονών, που εργάζονταν στην περιοχή της Κάτω Τούμπας. Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου της έγιναν ράμματα και εξετάσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» του σωματείου στο Δήμο Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά και αναφέρει: 

«Και αυτό το ατύχημα αναδεικνύει τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, εργαλεία, οχήματα, κ.ά., όπως συμβαίνει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Δ. Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζουμε ότι όταν επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες, κάποιες εργασίες πρέπει να γίνονται, π.χ. σπασμένα δέντρα και κλαδιά, καθαρισμός σε σχάρες υδρορροών και αποχέτευσης, κάδοι που έχουν φύγει από τη θέση τους, κ.ά., εργαζόμενοι όμως που έχουν προχωρημένη ηλικία, ή κάποια προβλήματα υγείας πρέπει να προστατεύονται.

Το γεγονός αναδεικνύει και ότι, λόγω των αντεργατικών αλλαγών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο συνταξιοδοτικό από όλες τις κυβερνήσεις, αύξηση ορίων ηλικίας, ενσήμων και μείωση συντάξιμων αποδοχών, πολλοί εργαζόμενοι που δεν έχουν αυτές τις νέες “προϋποθέσεις” αναγκάζονται να δουλεύουν σε μεγάλη ηλικία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι εργάτες καθαριότητας και άλλες ειδικότητες έβγαιναν στη σύνταξη οι γυναίκες στα 55 και οι άνδρες στα 58, ακριβώς επειδή δούλευαν σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Και πάλι ευχόμαστε στην συναδέλφισσα περαστικά και γρήγορη ανάρρωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ