Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕυχάριστα νέα για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ

Ευχάριστα νέα για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και το παιδί μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο πατέρας του.

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1. Ένα κληρονομικό νευρομυικό νόσημα, που προκαλείται από ελλείμματα ή μεταλλάξεις του γονιδίου SMN1 και προκαλεί μη αναστρέψιμη βλάβη των νευρώνων και ατροφία των μυών.

Το παιδί και η οικογένειά του, με τη βοήθεια και τις προσφορές του κόσμου, κατάφεραν να ταξίδεψαν έως τη Βοστώνη, προκειμένου να υποβληθεί ο Παναγιώτης – Ραφαήλ σε συγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία, Zolegsma, η οποία μέχρι στιγμής έχει λάβει έγκριση για χρήση μόνο στις ΗΠΑ. Η θεραπεία χρησιμοποιεί έναν ιό για να παρέχει στο παιδί που γεννιέται με ελαττωματικό γονίδιο ένα κανονικό αντίγραφο του γονιδίου SMN1, ο οποίος ιός χορηγείται με έγχυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ