Τελευταία

  Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2020

  21-11-2019

  Κατατέθηκε στη Βουλή το τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 μετά και το «πράσινο φως» που άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Νοέμβρη και έπειτα θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

  Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το «στικάκι» που περιέχει έναν ακόμα σκληρό προϋπολογισμό υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Η φοροληστεία του λαού θα συνεχιστεί και το νέο έτος με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ, ενώ θα συνεχιστεί και η περικοπή των δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και υποδομές που έχει ανάγκη ο λαός. Αντίθετα για τους επιχειρηματικούς ομίλους συνεχίζεται η πολιτική των φοροαπαλλαγών και των προνομίων που ενισχύουν την κερδοφορία τους.

  Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη, το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,8% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ το 2020.

  You must be logged in to post a comment Login