Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝα σταματήσει η «Αγκίδα» να γλύφει τη διοίκηση του δήμου!

Να σταματήσει η «Αγκίδα» να γλύφει τη διοίκηση του δήμου!

Ο Γιάννης Καμαρινός σχολίασε στο facebook το άρθρο της «Αγκίδας» «Τι τις θέλουν τις θέσεις ευθύνης οι παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα όταν δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτές που ήδη έχουν;» γράφοντας «τόσο γλύψιμο ρε παιδιά φτάνει». Αυτό το έγραψε βέβαια με φιλική διάθεση και αυτό το έκανε σαφές με εικονίδιο κάτω από το σχόλιο.

Στο ίδιο χαλαρό ύφος λοιπόν και με την ίδια φιλική διάθεση θα απαντήσουμε στον Γιάννη Καμαρινό που ξέρει πως τον σεβόμαστε για την πολυετή ενασχόλησή του με τα του δήμου. Καταλαβαίνουμε ότι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα γεγονότα έχει ζορίσει και έχει αλλάξει την αντιπολιτευτική τακτική αλλά όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθούν στο δήμο οι ίδιες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν τις δύο προηγούμενες θητείες με διαλυμένες διοικήσεις και κανέναν να μην παίρνει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα δεν συμβαίνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία εννιά χρόνια των προηγούμενων δύο διοικήσεων που στο δήμο μας οξύνθηκε το πρόβλημα της δυσοσμίας και της ρύπανσης, οι διοικήσεις σκοτώνονταν για τα εσωτερικά τους. Εννιά χρόνια το στάδιο και το κολυμβητήριο πάνω από την περιφερειακή οδό να ρημάζουν και οι διοικήσεις ασχολούνταν με τα εσωτερικά τους. Μαθητές να κάνουν μάθημα σε προκάτ, σε διαδρόμους, σε τουαλέτες· αίθουσες κίμπο να παίρνουν φωτιά και οι αντιδήμαρχοι παιδείας ακόμα και της ίδιας διοίκησης να μαλώνουν για το ποιος έκανε κάτι και ποιος δεν έκανε τίποτα. Εννιά χρόνια δύο μεγάλα πρώην στρατόπεδα στα όρια του δήμου, που θα μπορούσαν να περιέλθουν στα χέρια του και να αξιοποιηθούν ως οάσεις πρασίνου, να έχουν κάνει φτερά και οι διοικήσεις να σφυρίζουν κλέφτικα αφού το πρόβλημά τους ήταν ποιος θα πάρει καλύτερη θέση στη μάχη της αντιδημαρχίας. Εννιά χρόνια χωρίς κανένα μεγάλο έργο στο δήμο και οι διοικούντες να μονομαχούν για το ποιοι θα γίνουν αντιδήμαρχοι και ποιοι θα καταλάβουν τις έμμισθες θέσεις ευθύνης. Εννιά χρόνια δήμος, αιρετοί και καλοί δημοτικοί υπάλληλοι να διασύρονται στο πανελλήνιο από συκοφαντίες και οι διοικήσεις να μην κάνουν τίποτα για να σταματήσει αυτό το χάλι γιατί είχαν να λύσουν τα ενδοπαραταξιακά τους προβλήματα και όχι μόνο αυτό αλλά στη μάχη της ψήφου κάποιοι υιοθέτησαν κάποιους από αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα με τις συκοφαντίες τους και τους έδωσαν πολιτική στέγη.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και πολλά άλλα, αλλά θα τα αφήσουμε για άλλη φορά. Καταλαβαίνουμε πως αν δεν υπήρχε ενημέρωση και αν δεν ενημερώνονταν οι κάτοικοι του δήμου για τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο θα ήταν πιο εύκολο να πιεστεί ο Μανδαλιανός και η διοίκηση για να κάνουν άλλα πράγματα. Τώρα όμως είναι δύσκολο γιατί οι πολίτες του δήμου ενημερώνονται. Αν έλειπε η ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε να συνεχίσει στο ρυθμό και στο ύφος που ξεκίνησε αυτή του τη θητεία, αλλά αυτό δεν θα τιμούσε ούτε τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε τους πολίτες του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, ούτε κανέναν.

Η «Αγκίδα» δεν είναι με τον Μανδαλιανό. Ο Μανδαλιανός είναι διοίκηση. Η «Αγκίδα» είναι με την αντιπολίτευση, με όλη την αντιπολίτευση εκτός κι αν σε κάποια παράταξη υπάρχουν στοιχεία που δεν τιμούν την ανθρώπινη υπόσταση, που δεν σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη και τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η «Αγκίδα» είναι με τον Καμαρινό και τον Σούλα για να πιέσουμε μαζί τον Μανδαλιανό ώστε να πιέσει με τη σειρά του τα ΕΛΠΕ για να πάρουν μέτρα κατά της ρύπανσης. Η «Αγκίδα» είναι  με τον Καμαρινό και τον Σούλα για να πιέσουμε τον Μανδαλιανό να ολοκληρώσει το στάδιο και το κολυμβητήριο και για να κάνει τα στρατόπεδα οάσεις πρασίνου κι όχι πολυκαταστήματα. Η «Αγκίδα» είναι με τον Καμαρινό και τον Σούλα για να πιέσουμε τον Μανδαλιανό ώστε να πιέσει με τη σειρά του να χτιστούν σχολεία, να φτιαχτούν πάρκα, να γίνουν έργα. Γιατί όμως πρέπει να είμαστε μαζί τους στην πίεση προς τον Μανδαλιανό να συνδιοικήσουν; Τη διοίκησή τους την απολαύσαμε. Ο κύριος Σούλας είπε ότι δεν μπόρεσαν να γίνουν όσα μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν εξαιτίας του κυρίου Καμαρινού και της ομάδας του και ο κύριος Καμαρινός είπε ότι όλα όσα έγιναν ήταν αποτέλεσμα της εσωστρέφειας του κυρίου Σούλα και της «αυλής» του. Γιατί λοιπόν μετά από αυτά πρέπει ναι και καλά να συνδιοικήσουν με τον Μανδαλιανό;

Η «Αγκίδα» λοιπόν είναι με την πλευρά του Καμαρινού και του Σούλα για να πιεστεί ο Μανδαλιανός να κάνει έργα για τον δήμο και τους δημότες κι αν δεν τα κάνει να τους «κρεμάσουμε» κι αυτόν και τη διοίκησή του στα «μανταλάκια». Αλλά να τους «κρεμάσουμε στα μανταλάκια» για την τακτική τους να μην συνδιοικήσουν; Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα το κάνουμε γιατί εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε άλλοθι στη διοίκηση Μανδαλιανού να μας πει κι αυτή μετά από τέσσερα χρόνια ότι δεν έκανε τίποτα ή έκανε πολύ λίγα για τον τόπο εξαιτίας του πολέμου που δέχθηκε από έξω κι από μέσα. Πόλεμο να κάνουμε στον Μανδαλιανό αν χρειαστεί, αλλά πόλεμο πολιτικό, ευθύ, εποικοδομητικό για να γίνουν πράγματα κι όχι να κάνουμε αντάρτικο για να διαλυθεί η διοίκηση και μαζί ο δήμος προκειμένου κάποιοι να πάρουν καλύτερη θέση στην εκκίνηση για τις επόμενες εκλογές.

Αυτά προς τον αγαπητό φίλο Γιάννη Καμαρινό για τα περί γλειψίματος της «Αγκίδας» στη διοίκηση του δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ