Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου επιβραβεύει τους “πρωταθλητές” της ανακύκλωσης τηγανέλαιων

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου επιβραβεύει τους “πρωταθλητές” της ανακύκλωσης τηγανέλαιων

Με τη βράβευση του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το οποίο συνέλεξε τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων από όλα τα σχολεία του Δήμου, συνεχίζεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με την “IONIAN RECYCLE HELLAS Κοιν.Σ.Επ.”

Κάνοντας πράξη το σύνθημα “Ανακύκλωση με κοινωνικό πρόσημο” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παρέδωσε σήμερα στη σχολική κοινότητα του  3ου Πειραματικού 4 οθόνες Η/Υ, επιβραβεύοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία μαθητών και γονέων που κατάφεραν να συλλέξουν 1199 λίτρα μεταχειρισμένων ελαίων, τα οποία θα μετατραπούν σε βιοκαύσιμο. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του εξοπλισμού ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός συνεχάρη τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την “πρωτιά” τους στην ανακύκλωση, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να προστατεύουν το περιβάλλον, κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινό τρόπο ζωής.

Στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης τηγανελαίων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της «IONIAN RECYCLE HELLAS ΚοινΣΕπ» Διονύσης Κορσιάνος επισημαίνοντας πως ένα λίτρο τηγανέλαιου μολύνει 1 εκατομμύριο λίτρα νερού, με αποτέλεσμα τη δραματική επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα. 

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στο πιλοτικό και  καινοτόμο πρόγραμμα της συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίων που υλοποιεί ο Δήμος, απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Χρήστος Δεμερτζής, ανακοινώνοντας παράλληλα πως άμεσα αναμένεται να τοποθετηθούν νέοι κάδοι συλλογής στα ΚΑΠΗ του δήμου και σε Παιδικούς Σταθμούς, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ανακύκλωσης.

Σημειώνεται πως κάδοι συλλογής για την ανακύκλωση τηγανελαίων βρίσκονται τοποθετημένοι σε 25 σχολεία του δήμου καθώς και στους εξής δημοτικούς χώρους:

 – Δημαρχείο, Π. Μελά 24 Εύοσμος

 – Κτίριο ΘΕ.ΠΑ.Ν., Κατσαντώνη/Παπαδιαμάντη, Ελευθέριο-Κορδελιό

 – Τμήμα συντήρησης δημοτικών κτιρίων, Σμύρνης/ Βόλβης Εύοσμος

 – Τεχνική Υπηρεσία, Μαιάνδρου 98 Εύοσμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ