Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαζική καταδίκη της επίθεσης ρατσιστών σε προσφυγόπουλο

Μαζική καταδίκη της επίθεσης ρατσιστών σε προσφυγόπουλο

NIKON CORPORATION

Με μία μαζική πορεία, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο λαός της περιοχής, μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, μαζικούς φορείς και συλλόγους φοιτητών, καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση σε ανήλικο προσφυγόπουλο έξω από σχολείο στη Νεάπολη. Η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, και μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ο Θ. Κοκονάς καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια κίνηση που καμία σχέση δεν έχει με την αλληλέγγυα στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους κατατρεγμένους. Στην ομιλία του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Στη πατρίδα μας φιλοξενούμε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς που και πάλι, μπροστά στο κέρδος, αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι 2ης κατηγορίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στριμωγμένοι σε γκέτο ή παρατημένοι στα χέρια διαφόρων ΜΚΟ και χωρίς δικαίωμα να κατευθυνθούν στον τόπο που θέλουν και όπου πιθανώς έχουν συγγενείς. Η παραπάνω κατάσταση δίνει χώρο σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές, σε φασιστικούς – ναζιστικούς θύλακες, με ξεπερασμένες – αντιεπιστημονικές αντιλήψεις και ιδεολογήματα περί ασθενειών, περί άλλης κουλτούρας, για να σπείρουν το απάνθρωπο, φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενήλικων γονιών αλλά και στην ψυχή των ανήλικων μαθητών».

Κάλεσε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να συνεχίσουν να δείχνουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα.

Η Σίσυ Πολυκάρπου, εκ μέρους της Ε’ ΕΛΜΕ, στην παρέμβασή της τόνισε: «Εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, αλλά το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι μεγάλοι αυτού του κόσμου, που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς τους. Εναντιωνόμαστε στην επέκταση της Συμφωνίας για τις βάσεις, δεν δεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και με τις παρεμβάσεις των ΜΚΟ σε σχολεία και hot spots».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ