Τελευταία

  «Να πληρωθούν όλοι οι προσληφθέντες εργαζόμενοι με την προκήρυξη 3Κ στο Δήμο Θεσσαλονίκης»

  11-11-2019

  Να πληρωθούν όλοι οι προσληφθέντες εργαζόμενοι με την προκήρυξη 3Κ στο Δήμο στις 27 Νοέμβρη διεκδικεί η ΔΑΣ Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καλώντας «τη Διοίκηση Ζέρβα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι της 3Κ στις 27 Νοέμβρη».

  Η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

  «Οι συνάδελφοι από την προκήρυξη 3Κ προσλήφθηκαν ως μόνιμοι εργαζόμενοι στις 2 Οκτώβρη. Από τότε δεν έχουν πληρωθεί. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τους συναδέλφους του τμήματος μισθοδοσίας στις 27 Νοέμβρη, θα πληρωθεί ένα μέρος των συναδέλφων και όχι και οι 489 της 3Κ. Σημαντική καθυστέρηση στη μη πληρωμή των συναδέλφων προξενεί το ότι η ιδιωτική εταιρεία που εμπλέκεται στη μισθοδοσία δεν έχει εκτελέσει κάποιες απαραίτητες εργασίες στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα μισθοδοσίας. Εργασίες που βάσει της σύμβασης μόνο η ιδιωτική εταιρία μπορεί να κάνει. Παρόλο που οι συνάδελφοι του τμήματος μισθοδοσίας έχουν ενημερώσει και την ιδιωτική εταιρεία και τη Διοίκηση του δήμου, καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα δεν έχει γίνει.

  Η διοίκηση Ζέρβα μάλλον είναι πολύ απορροφημένη με τις αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου -για να βολέψουν τους ανθρώπους τους και να κτίσουν τον μηχανισμό τους- και δεν ασχολείται με “ασήμαντα” για αυτούς προβλήματα, όπως η μισθοδοσία συναδέλφων. Πέρα από το ότι όποιος εργάζεται πρέπει να πληρώνεται, πολλοί συνάδελφοι της 3Κ έπιασαν δουλειά μετά από μακροχρόνια ανεργία, άλλοι είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, άλλοι ήρθαν για δουλειά από άλλους νομούς, αφήνοντας την οικογένειά τους και νοικιάζουν σπίτι στη Θεσσαλονίκη, άλλοι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε βενζίνες, γιατί μένουν σε περιοχές εκτός νομού Θεσσαλονίκης κ.α. Με δανεικά κινούνται οι συνάδελφοι αυτό το διάστημα.

  Η μισθοδοσία των συναδέλφων ήδη έχει καθυστερήσει. Υπάρχουν δήμοι, που σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν τουλάχιστον πληρώσει ένα ποσό έναντι σε εργαζόμενους. Καλούμε τη Διοίκηση Ζέρβα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι της 3Κ στις 27 Νοέμβρη».

  You must be logged in to post a comment Login