Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟμιλία του πρωθυπουργού σε άτυπη συνάντηση βουλευτών της ΝΔ

Ομιλία του πρωθυπουργού σε άτυπη συνάντηση βουλευτών της ΝΔ

Σχεδόν ως «λαϊκή απαίτηση» παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης την ταχύτητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ικανοποίηση των αξιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων.

«Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, δείξαμε ότι είχαμε σχέδιο και ότι είμαστε αποτελεσματικοί», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε άτυπη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ, τους οποίους παρομοίασε με πολιορκητικό κριό «που θα υλοποιήσει και θα μεταφέρει στην κοινωνία την κυβερνητική πολιτική».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι «η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι διαφορετική» από αυτήν της προηγούμενης κυβέρνησης. Επικαλούμενος τον νέο νόμο που περιορίζει σε σημείο εξαφάνισης το δικαίωμα των ξεριζωμένων στο άσυλο, καυχήθηκε πως «άμεσα ψηφίσαμε ένα νόμο που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασύλου» και που «μας δίνει το νομικό οπλοστάσιο να κάνει ουσιαστικό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών».

Βέβαια, η ένταση της καταστολής κατά εξαθλιωμένων ανθρώπων δεν είναι παρά η συνέχεια της πολιτικής εγκλωβισμού που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που συνεχίζει να εφαρμόζει με ζήλο και η σημερινή κυβέρνηση.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αυτή την ώρα γίνεται μια «μεγάλη προσπάθεια να αποσυμφορηθούν» τα νησιά, προσθέτοντας πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα. Επίσης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, δηλαδή χώρων που θα κρατούνται φυλακισμένοι έως ότου απελαθούν, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που δεν θα παίρνουν άσυλο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε τις… επιδόσεις της κυβέρνησης στην εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ