Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΓια «απάνθρωπες τακτικές» της Ελλάδας απέναντι σε Τούρκους και μουσουλμάνους κάνει λόγο...

Για «απάνθρωπες τακτικές» της Ελλάδας απέναντι σε Τούρκους και μουσουλμάνους κάνει λόγο η Άγκυρα

Το «έδαφος» της συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο περιθώριο της Συνόδου Στρατηγικού Διαλόγου για τα Δυτικά Βαλκάνια, έσπευσε να θέσει η Άγκυρα.

Με μια ανακοίνωση που αναφέρεται στα όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Αρμενία (σ.σ. είχε χαιρετίσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική βουλή), το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα».

Στη γραπτή του ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χακίμ Ακσόι, υποστηρίζει ότι «ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ομολόγου του, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέας Γεννηματάς σημείωσε: «Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ