Τελευταία

  Στη διάβαση πεζών έχει προτεραιότητα ο πεζός ή το λεωφορείο του ΟΑΣΘ;

  07-11-2019

  Με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ποιος έχει προτεραιότητα σε μια διάβαση πεζών; Ο πεζός ή το λεωφορείο του ΟΑΣΘ; Όποιος απαντήσει ότι έχει προτεραιότητα ο πεζός είναι βαθιά νυχτωμένος κι αν έχει δίπλωμα οδήγησης πρέπει να του το πάρουν. Στη διάβαση πεζών προτεραιότητα έχει το λεωφορείο του ΟΑΣΘ!

  Διασταύρωση Μαιάνδρου και 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο ένας εγχειρισμένος προσπαθεί να διασχίσει την Μαιάνδρου κι εκείνην τη στιγμή εμφανίζεται το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που κατεβαίνει την ίδια οδό. Ο εγχειρισμένος έχει ήδη κάνει δύο βήματα στη διάβαση. Ο οδηγός του λεωφορείου επιταχύνει για να μην προλάβει ο πεζός να του κόψει το δρόμο. Όταν ο εγχειρισμένος πεζός καταλαβαίνει ότι ο ευσυνείδητος επαγγελματίας είναι ικανός να τον πατήσει με κόπο γυρίζει προς τα πίσω, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου φρενάρει απότομα γιατί η στάση είναι αμέσως μετά τη διάβαση!

  Ο ανόητος εγχειρισμένος πεζός δεν γνώριζε ότι στις διαβάσεις πεζών έχουν προτεραιότητα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και θα μπορούσε να φάει το κεφάλι του από την άγνοια του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι ότι δεν πατάμε διάβαση αν πρώτα δεν ελέγξουμε μήπως έρχεται λεωφορείο του ΟΑΣΘ…

  Θεόφραστος Ασκλήπης

  You must be logged in to post a comment Login